ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δήμαρχος Παρανεστίου ενημερώνει για την ένταξη της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκης 2014-2020» . Η δημιουργία της νέας αυτής δομής του Κέντρου Κοινότητας Παρανεστίου έχει στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Παρανεστίου. Το Κέντρο Κοινότητας θα παρέχει τις  υπηρεσίες  Υποδοχής- Ενημέρωσης και υποστήριξης των πολιτών, θα συνεργάζεται  με Υπηρεσίες και Δομές για τον καλύτερο συντονισμό του συνολικού κοινωνικού έργου, θα παρέχει υπηρεσίες που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Μέσω παραπομπών θα διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα-πολίτες του δήμου με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες των ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο σε περίπτωση εκτάκτων περιστατικών και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Δήμου.

Για τη λειτουργία της δομής θα προσληφθούν ύστερα από σχετική προκήρυξη ένας/μία υπάλληλος  ΠΕ κοινωνικός λειτουργός, ένας/μία υπάλληλος ΠΕ Οικονομικού-Λογιστικού και ένας/μία υπάλληλος ΠΕ κοινωνικών επιστημών, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για σημαντική δράση που αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών-κατοίκων του Δήμου μας για την ένταξη της οποίας οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου που απασχολήθηκαν εργάσθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και πέραν των στενών υπηρεσιακών τους καθηκόντων και για το λόγο αυτό συγχαίρουμε την προσπάθειά τους.

Η Δήμαρχος Παρανεστίου

Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου