ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Δήμαρχος Παρανεστίου ευχαριστεί τον Διοικητή Πυραγό κ. Αλέξανδρο Καραγιαννίδη, το Προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παρανεστίου και τον ιατρό του Κέντρου Υγείας κ. Αυγουστίνο Καλιβίνο για τη συνδρομή τους στην διακομιδή με όχημα που έχει κατά χρήση παραχωρηθεί από το Δήμο Παρανεστίου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, έκτακτου επείγοντος  περιστατικού υγείας που προέκυψε στον οικισμό Περιβλέπτου την 10-01-2017 κατά τη διάρκεια έντονης χιονόπτωσης και παγετού. Ο ασθενής στη συνέχεια νοσηλεύθηκε στην εντατική μονάδα της καρδιολογικής κλινικής  του Νοσοκομείου Δράμας.

Για άλλη μια φορά αναδείχθηκε η ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, το οποίο διαθέτει τετρακίνητο ασθενοφόρο χωρίς οδηγό.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ το οποίο είχε ειδοποιηθεί δήλωσε στη Δήμαρχο αδυναμία να προσεγγίσει την περιοχή, ενώ υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν ακόμα και αν είχε τη δυνατότητα, ο χρόνος που θα επιλαμβανόταν θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Η ανάγκη κάλυψης των θέσεων οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου για την οποία ο Δήμος Παρανεστίου έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στο Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι περισσότερο από επιτακτική και η επί έτη κωλυσιεργία του Κράτους, αποτελεί ευθύνη των αρμοδίων, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να επιληφθούν.

Η Δήμαρχος Παρανεστίου

Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου