Με μεγάλη ικανοποίηση επέστρεψε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου από την επίσκεψη που είχε  με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου  Θεόδωρο στα γραφεία του Υπουργού την Τρίτη   4 Ιουνίου.

Ο Υπουργός ενέκρινε την πίστωση 25.000 € για την κατασκευή δύο ποτίστρων σε οικισμούς του Δήμου από τα λιγοστά χρήματα που έχει το υπουργείο του καθώς επίσης  υποσχέθηκε την δέσμευση χρηματικού ποσού στο Π.Δ.Ε. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του δρόμου προς τον οικισμό του Δρυμότοπου,  και  έδωσε την υπόσχεση του  για την τοποθέτηση  χλοοτάπητα στο γήπεδο της Αδριανής.

 

Έπειτα ακολούθησε  συνάντηση  με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ- Ομπερμάιερ , την ομάδα  του Ελληνογερμανικού Δικτύου της Ελληνο- Γερμανικής συνέλευσης κ. Λαζαρίδη Χρήστο , την κα Βασιλειάδου Μαρία  που αποσκοπούν στις δημιουργικές σχέσεις ανάπτυξης στους κατά τόπου Δήμους – Περιφέρειες – Πολίτες με τους Γερμανικούς Δήμους, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένα μέτρα συνεργασίας και ανταλλαγή εμπειριών .Ήδη στον Δήμο  Παρανεστίου  μέσω του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας προσωπικού σε  αντίστοιχους Φορείς της Γερμανίας.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα για την Βιομάζα στον Δήμου Παρανεστίου λόγω του μεγάλου αποθέματος από  την πυκνή βλάστηση που μένει αναξιοποίητη εφόσον επρόκειτο για κλαδιά, για φύλλα που πέφτουν στο έδαφος και μένουν αχρησιμοποίητα . Όλα αυτά τα πεσμένα υλικά στο έδαφος αναπόσπαστα μπορούν στο έπακρο να παράγουν ενέργεια ωφέλιμη για τον τόπο.

Μην ξεχνάμε ότι τα οφέλη από την βιομάζα ειδικότερα για την παραγωγή ενέργειας είναι πάρα πολλά,  αλλά κυρίως στις δύσκολες αυτές εποχές με την μεγάλη ανεργία που διέπει την χώρα μας η  εξασφάλιση εργασίας και η συγκράτηση των αγροτικών πληθυσμών στις παραμεθόριες και τις άλλες γεωργικές περιοχές είναι υψίστης σημασίας.