ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 12/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η 1η επίσημη συνάντηση όλων των φορέων του Νομού μας και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την από κοινού στήριξη της υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού του Παρανεστίου στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην συνάντηση συμμετείχαν :

Ο Βουλευτής Δράμας κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος

Ο Βουλευτής Δράμας κ. Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Ο Περιφερειάρχης  Α.Μ.Θ. κ. Μέτιος Χρήστος

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Δράμας κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος

Ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΔΕ κ. Μαμσάκος  Χριστόδουλος

Ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου  Δράμας κ. Γεωργιάδης  Στέφανος

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Α.Μ.Θ. κ. Παπαθεοδώρου Χρήστος

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός  Σύμβουλος σε θέματα  Πολιτισμού Α.Μ.Θ. κ.  Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης

Ο Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης Θωμάς

Στην συνάντηση ο Δντης της Έδρας Con-E-Ect της UNESCO που ανήκει στο Τμήμα Δασολογίας & Φ.Π. του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Εμμανουλούδης Δημήτριος μαζί με την συνεργάτιδα του Δασολόγου κ. Παπαδοπούλου Μαρία ενημέρωσαν για την πορεία προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας του Παρθένου Δάσους Φρακτού στον  κατάλογο  των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς με Ιδιαίτερο Φυσικό Κάλος της UNESCO.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα όλοι μαζί δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη του μοναδικής ομορφιάς μνημείου της φύσης,  του Παρθένου Δάσους Φρακτού σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μία προσπάθεια που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει υποψηφιότητα για ένταξη στο Παγκόσμιο Χάρτη Μνημείων Φυσικής Κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την εξωστρέφεια μας και μέσω της Διεθνούς Δικτύωσης αναδεικνύουμε το  Δήμος μας σε περιοχή με ιδιαίτερη πολιτισμική και περιβαλλοντική αξία. Με την ομοψυχία και την συμπαράσταση όλων μας η επιτυχία του μεγάλου αυτού στόχου θα είναι εφικτή και θα τα καταφέρουμε".

160041746_3799233993489549_4586262665899629790_o