Ενημερώνουμε το κοινό ότι σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης λόγω εργασιών συντήρησης της γέφυρας επί του ποταμού Νέστου στο ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ,έχει τοποθετηθεί επιπλέον σήμανση και απαγορεύεται η διέλευση φορτίων μεγαλυτέρων των 30tn, το όριο ταχύτητας είναι έως και 30 χλμ και η διέλευση είναι μονής κυκλοφορίας.

Παρακαλούμε μέχρι ολοκλήρωσης των εργασιών οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστικών πινακίδων.

Ειδικότερα, ύστερα από αίτημα του Δήμου Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη στατικού ελέγχου και αποκατάστασης προβλημάτων φορέα και βάθρων της γέφυρας του ποταμού Νέστου επί της Ε. Ο. 14 Δράμα –Παρανέστι –Όρια Ν.Δράμας/Ν. Ξάνθης».

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κομοτηνή, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, του Περιφερειακού συμβούλου αρμοδίου σε θέματα υποδομών και περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Χρήστο Γεωργιτσόπουλο, της Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αλίκης Σωτηριάδου και υπηρεσιακών στελεχών, με θέμα την ασφάλεια της γέφυρας, αλλά και την κατασκευή μιας νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  • να διατεθούν άμεσα 200.000 ευρώ για εργασίες υποστήλωσης σε τμήμα της γέφυρας
  • να ρυθμιστεί η κυκλοφορία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης και ενημέρωσης των οδηγών, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ
  • η απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων φορτίων μεγαλύτερων των 30 tn
  • η κατασκευή μιας νέας γέφυρας σε κοντινή απόσταση από την υπάρχουσα