ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπογραφή της σύμβασης για την «Μελέτη στατικού ελέγχου και αποκατάστασης προβλημάτων φορέα και βάθρων της γέφυρας του ποταμού Νέστου επί της Ε. Ο. 14 Δράμα – Παρανέστι – Όρια Ν.Δράμας/Ν. Ξάνθης», προϋπολογισμού  67.766,00 € με ΦΠΑ  αίτημα που διατυπώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου προ Καλλικράτη (2010) είναι πλέον πραγματικότητα.

Το έργο «Κατασκευή γέφυρας Μαρμαριάς επί της Εθνικής Οδού Νο 14 Δράμας –Ξάνθης μετά των προσβάσεων» του ωριμότερου μελετητικά έργου οδοποιΐας της ΠΑΜΘ που έμενε στις καλένδες επί πολλά έτη έχει ήδη επιτέλους εγκριθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να προταθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ 2014-2020 ενώ προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει η συνέχιση του έργου στην ανισόπεδη διάβαση Πλατανόβρυσης και έως το σταθμό Πλατανιάς.

Μετά την επισκευή της στέγης στο δημοτικό σχολείο της Αδριανής, ακολούθησε η επισκευή της στέγης στο δημοτικό σχολείο του Παρανεστίου και η τοποθέτηση πινακίδων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Παρανεστίου, ενώ σήμερα εκτελούνται τα κάτωθι έργα:

H κατασκευή και επισκευή φρεατίων ακαθάρτων και ύδρευσης στην Τ.Κ. Αδριανής και Τ.Κ. Πλατανιάς, η ανακαίνιση κτιρίου που χρησιμοποιεί ο πολιτιστικός σύλλογος Αδριανής, και η οδοποιία οικισμών.

Στο πρόγραμμα Φιλόδημος II έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 226.222,40 ευρώ, καθώς και μία δεύτερη πρόταση για την προμήθεια και τοποθέτηση σήμανσης και λοιπού υλικού σήμανσης για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου Παρανεστίου, συνολικού προϋπολογισμού 11.780,00 ευρώ

Επίσης στο πρόγραμμα Φιλόδημος εντός των επομένων ημερών θα  υποβληθεί πρόταση για την χρηματοδότηση της κατασκευής πέντε παιδικών χαρών στους οικισμούς Νικηφόρου, Ψηλής Ράχης, Πλατανιάς, Πτελέας και Πρασινάδας.

Στο πρόγραμμα LEADER προτείνεται η ένταξη του έργου «Κατασκευή παιδικής χαράς και ελαστικού δαπέδου στο Μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου ΤΚ Αδριανής», προϋπολογισμού  135.960,00 ευρώ

Με επιμονή για τη διεκδίκηση έργων αρμοδιότητας άλλων φορέων και συστηματική δουλειά, παρά το μικρό αριθμητικά προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, ωριμάζουμε και υλοποιούμε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών μας και  έργα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις τους.

 

 Γραφείο Δημάρχου