ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Τρίτη 7  Μαρτίου  ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Δήμο Παρνεστίου. Παρουσία δημοτών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, η Δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Παρανεστίου και γενικότερα οι ορεινοί δήμοι της χώρας, λόγω της υποστελέχωσής τους, στον κίνδυνο επίτασης αυτής της κατάστασης με την εφαρμογή της κινητικότητας χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, στον άδικο τρόπο κατανομής των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ και την ανάγκη ύπαρξης ειδικού λογαριασμού για την αντιμετώπιση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους μεγάλους σε έκταση και μικρούς σε πληθυσμό δήμους, τις αυξημένες ανάγκες σε δαπάνες θέρμανσης, το πρόβλημα κάλυψης δαπανών μεταφοράς των μαθητών στις σχολικές τους μονάδες, την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, την ανάγκη δημιουργίας ειδικού προγράμματος για την υποστήριξη των τεχνικών υπηρεσιών των μικρών ορεινών δήμων προκειμένου να καταστούν οι δήμοι αυτοί ανταγωνιστικοί με τους λοιπούς δήμους της χώρας, την ανάγκη κάλυψης των εξόδων παράστασης των δημοτικών συμβούλων και της αντιμισθίας όλων των αντιδημάρχων. Επίσης η Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό να ακούσει τους  εργαζόμενους στο  Δήμου και το ΝΠΔΔ του Δήμου, οι οποίοι  εξέθεσαν τα προβλήματά τους στον κ. Υπουργό.

  Ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε την έκτακτη χρηματοδότηση των ορεινών και νησιωτικών δήμων της χώρας (για το Δήμο Παρανεστίου με το ποσό των 200.000 ευρώ) και την πρόθεση να αμείβονται όλοι οι αντιδήμαρχοι και να αποζημιώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Επίσης ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι πρόκειται το Υπουργείο να προχωρήσει στη δημιουργία δομής τεχνικής υποστήριξης αποτελούμενης από το ΤΠΔ, την ΜΟΔ και τις κτιριακές υποδομές, για τους μικρούς  ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, προκειμένου  να μπορούν να ωριμάζουν έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Για το θέμα των απασχολούμενων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί .

  Η Δήμαρχος τόνισε ότι η χρηματοδότηση του Δήμου με το παραπάνω ποσό είναι σημαντική για το Δήμο Παρανεστίου καθώς ανέρχεται σε ποσό σχεδόν ίσο με την ετήσια ΣΑΤΑ.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ 

ΑΛΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ