ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 23/2/2017
Αριθ. Πρωτ.: 913

ΑΠΟΦΑΣΗ
H Δήµαρχος Παρανεστίου


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ?ιοίκησης - Πρόγραµµα Καλλικράτης» (Α’ 87), αναφορικά τις αρμοδιότητες Δημάρχου και µε τον ορισµό των Αντιδηµάρχων και την αναπλήρωση του ?ηµάρχου.
2. Την υπ’ αριθµ. 15150/ 15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθµιοι και ?ευτεροβάθµιοι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας µε το Ν. 3852/ 2010», όπως ισχύει.
3. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε΄ άρθρου 3 ν.4051/2012 (Α’ 40), αναφορικά µε τον ορισµό αντιδηµάρχων οι οποίοι δεν θα λαµβάνουν
αντιµισθία.
4. Τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3463/ 2006 «Κώδικας ?ήµων και Κοινοτήτων» (Α’ 114) περί εξουσιοδότησης υπογραφών καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α΄) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».
5. Το γεγονός ότι ο ?ήµος Παρανεστίου εµπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και εποµένως µπορεί να ορισθούν δύο (2) Αντιδήµαρχοι.
6. Τις με αριθ. 24/2014 & 29/2014 αποφάσεις του Πρωτοδικείου Δράμας.
7. Το από 31/08/2014 Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παρανεστίου
8. Τις αρ. 1509/27-03-2015 (ΑΔΑ: ΩΤΖΣΩΞΗ-Α6Τ) & 6291/14-10-2015 αποφάσεις Δημάρχου περί αποδοχής παραίτησης δημοτικών συμβούλων 
Ανδρούτσου Αθανάσιου του Ηφαιστείωνα και Ορφανίδη Κωνσταντίνου του Στυλιανού
9. Τα από 30-03-2015 και 15-10-2015.πρακτικά ορκωμοσίας των δημοτικών συμβούλων Σαχινίδη Σταύρου του Ελευθερίου και Εφραιμίδη Γεώργιου του Κωνσταντίνου
8. Τον εν ισχύ Οργανισµό Εσωτερικών Υπηρεσιών του ?ήµου Παρανεστίου (ΦΕΚ 2443/2-11-2011 Τεύχος Β΄)
9. Την αρ. 2070/28-04-2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) απόφαση δημάρχου 10. Την αρ. 103/2014 (ΑΔΑ: ΒΜΡΜΩΞΗ-33Ν) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου
11. Τις υπηρεσιακές ανάγκες του ?ήµου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ


I.
Oρίζει τους κατωτέρω δηµοτικούς συµβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδηµάρχους του ?ήµου Παρανεστίου, µε θητεία του μεν πρώτου από αυτούς από 6η Μαρτίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2019, του δε δεύτερου από αυτούς από 1η Μαρτίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2019, εντός της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου, και µεταβιβάζει συγκεκριμένες αρµοδιότητες ως εξής:»
Α. τον κ. Ελευθεριάδη Χρήστο του Μιχαήλ κατά τόπον Αντιδήµαρχο για τη ?ηµοτική Ενότητα Νικηφόρου, χωρίς αντιμισθία, και του µεταβιβάζει συγκεκριμένες κατά τόπο αρμοδιότητες ως εξής:
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην των υπηρεσιών της τοπικής κοινότητας Αδριανής.
2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην των έργων και εργασιών που εκτελούνται στην τοπική κοινότητα Αδριανής.
3. Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην αυτού που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Αδριανής.
4.Την μέριμνα για τη λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην αυτών που βρίσκονται στην τοπική κοινότητα Αδριανής, στην οποία η

σχετική μέριμνα και ευθύνη έχει ανατεθεί με την αρ. 2070/28.04.2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) στον εντεταλμένο σύμβουλο Βογιατζόγλου Αναστάσιο του Τηλέμαχου.
5. Την συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Νικηφόρου και τους εντεταλμένους συμβούλους για την επίλυση των προβλημάτων τους .
6. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου πλην της τοπικής Κοινότητας Αδριανής και την θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες αναφορικά με την Τοπική Κοινότητα Αδριανής είναι ανατεθιμένες σύμφωνα με την αρ. 2070/28-04-2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) απόφαση δημάρχου σε ειδικό εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κατά το περιεχόμενό της.
Επίσης του μεταβιβάζει τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων :
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του ΚΕΠ 

2. Εποπτεία και ευθύνη επί των θεμάτων Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Εγκαταστάσεων, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής
Προστασίας, μεταξύ των οποίων εποπτεία, ευθύνη και συντονισμό θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και συντήρηση
εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –
κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων 

3. Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων που αφορούν αδέσποτα ζώα
4. Την εποπτεία και συντονισμό του έργου του τεχνικού ασφαλείας του Δήμου σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Β. Τον κ. Ματζαρίδη Νικόλαο του Δημητρίου με αντιμισθία, κατά τόπον αντιδήµαρχο για τη ?ηµοτική Ενότητα Παρανεστίου και του µεταβιβάζει τις παρακάτω αρµοδιότητες:
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
3. Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
4.Την μέριμνα για τη λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
5. Την συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Παρανεστίου και τους εντεταλμένους συμβούλους για την επίλυση των προβλημάτων τους .
6. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου και τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Επίσης του μεταβιβάζει τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων :
1. Προγραμματισμού
2. Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
3. Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υποχρεώσεων που προκύπτουν από το πρόγραμμα «Διαύγεια), Πληροφορικής
4. Την εποπτεία και ευθύνη Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Και ορίζει αυτόν να ενεργεί ως Διατάκτης σχετικά με ανάληψη
υποχρεώσεων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου.
5. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Αθλητισμού
II. Όταν η ?ήµαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά της ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Ματζαρίδης Νικόλαος του Δημητρίου, που αναπληρώνει τη ?ήµαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα της ?ηµάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήµαρχο κ. Ελευθεριάδη Χρήστο του Μιχαήλ.
III. Όταν απουσιάζουν ή κωλύονται οι Αντιδήμαρχοι, οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από την Δήμαρχο.
IV. Aνακαλούνται: α) η αρ. πρωτ. 6631/09-09-2014 (ΑΔΑ: 6ΨΕ5ΩΞΗ-1ΤΡ) περί ανάθεσης της εποπτείας και συντονισμού του έργου του τεχνικού ασφαλείας σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο και β) από 01-03-2017 η αρ. πρωτ . 7427/08-10-2014 (ΑΔΑ: 7ΞΔ2ΩΞΗ-ΡΕΙ) περί ανάθεσης της εποπτείας και του συντονισμού των έργων ύδρευσης-άρδευσης – αποχέτευσης του Δήμου σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο.

V. Η παρούσα να δηµοσιευτεί µία φορά σε µία ηµερήσια εφηµερίδα του νοµού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ?ήµου.

Η Δήµαρχος
Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου

Σχετικό αρχείο