ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.30π.μ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κ. Θόλου συνάντηση εργασίας με σκοπό την ενίσχυση και δημιουργία πυρήνων τουριστικής βάσης ειδικών μορφών τουρισμού, με πυρήνες τους Δήμους Παρανεστίου, Μύκης και το Δ.Δ Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης.

 Στην συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ, κος Εφραιμίδης Νικόλαος, o κος Μανανάς Δημήτριος, Γενικός Δ/ντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Δήμαρχος Παρανεστίου, κα Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα, εκπρόσωποι του γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων, Υποστήριξης, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ξενοδόχων, των πολιτιστικών συλλόγων, επαγγελματίες της περιοχής, εκπρόσωποι των οινοποιείων της περιοχής.

 Επισημάνθηκαν τα πλεονεκτήματα του παρθένου φυσικού περιβάλλοντος, τα παραδοσιακά πολιτιστικά στοιχεία, τα θρησκευτικά μνημεία, οι γεύσεις και εμπειρίες που δεν μπορούν να βρεθούν σε άλλες περιοχές. Βασικός στόχος της συνάντησης εργασίας ήταν η συμβολή των ιδιωτών στην οργάνωση του στρατηγικού σχεδιασμού για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με αναβαθμισμένη τουριστική προσφορά.

 Συστάθηκε ομάδα εργασίας η οποία αποτελείται από ιδιώτες με σκοπό, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια, να συντονίσει και να οργανώσει την προβολή της περιοχής.

Ενίσχυση και δημιουργία πυρήνων τουριστικής βάσης ειδικών μορφών τουρισμού

Ενίσχυση και δημιουργία πυρήνων τουριστικής βάσης ειδικών μορφών τουρισμού