Τη Δευτέρα 19 Ιανουάριου 2015 και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Παρανεστίου εκδήλωση για την Οικιακή Κομποστοποίηση. Έγινε διανομή 26 οικιακών κομποστοποιητών σε κατοίκους και σχολεία, και παρουσίαση της δράσης και του τρόπου χρήσης τους. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης) στα πλαίσια του έργου «Pilot Operation of the Municipal Integrated Solid Waste Management System – POMIS», του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013, Προτεραιότητα 1 – Ποιότητα ζωής 1.1 – Προστασία, διαχείριση και προώθηση των περιβαλλοντικών πόρων και το Γυμνάσιο Παρανεστίου. Ομιλητής ήταν ο κ. Πεταλάς Αναστάσιος, Περιβαλλοντολόγος, Διευθυντής της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.

 Η Δήμαρχος Παρανεστίου επισήμανε τη σημασία του προγράμματος της ανακύκλωσης και ανέφερε ότι η οικιακή κομποστοποίηση είναι μόνο μέρος της προσπάθειας. Αυτές τις μέρες τοποθετούνται μπλε κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Παρανεστίου για την ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου, πλαστικού και λευκοσίδηρου. Προσπάθεια όλων μας είναι να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων, εξοικονομώντας πόρους, πρώτες ύλες και ενέργεια, και να μειώσουμε έτσι τα κόστη μεταφοράς των απορριμμάτων που σε διαφορετική περίπτωση επωμιζόμαστε σε κάθε νοικοκυριό.

 Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ο Δήμος Παρανεστίου εξασφάλισε επίσης την παραχώρηση από τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. ενός ειδικού απορριμματοφόρου για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους του Δήμου Παρανεστίου, καθώς και άλλους 26 κάδους οικιακής κομποστοποίησης για να μοιραστούν σε δημότες, ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων.

 Σε αυτή τη διανομή των πρώτων οικιακών κομποστοποιητών δόθηκε ιδιαίτερη προτεραιότητα στα σχολεία που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τους αυριανούς πολίτες μας, δηλαδή αυτούς που θα συνεχίσουν τις περιβαλλοντικές πρακτικές μας και θα τις βελτιώσουν.

 Επίσης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου μας καθώς και στους κατοίκους του Δήμου μας δίνοντας τους τη δυνατότητα να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση οικολογικής συνείδησης και να γίνουν πρωτοπόροι στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, της χαρισματικής Παρανέστιας Γης.

Εκδήλωση για την Οικιακή Κομποστοποίηση

Εκδήλωση για την Οικιακή Κομποστοποίηση

Εκδήλωση για την Οικιακή Κομποστοποίηση