Δελτίο Τύπου: Ξεκινάμε την Εφαρμογή του Προγράμματος της Ανακύκλωσης στο Δήμο Παρανεστίου.

Φίλες και Φίλοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι η δημοτική μας αρχή ξεκινά την εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης. Διαπιστώνετε ήδη ότι στους δρόμους έχουν τοποθετηθεί οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης, στους οποίους σας παρακαλούμε να συγκεντρώνετε τα παρακάτω υλικά: χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό και λευκοσίδηρο.

Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους θα γίνεται από ειδικό απορριμματοφόρο ώστε να μην αναμιγνύονται και ρυπαίνονται από τα οργανικά απορρίμματα. Μπορούμε όλοι μαζί και οφείλουμε ο καθένας από μας ξεχωριστά να φροντίσουμε φιλικά το περιβάλλον. Έτσι εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τις επόμενες γενιές, έτσι φροντίζουμε για τη δημόσια υγεία. Έτσι ενισχύουμε την οικολογική ισορροπία του πλανήτη μας. Έτσι μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων, εξοικονομώντας πόρους, πρώτες ύλες και ενέργεια, και μειώνουμε τα κόστη μεταφοράς των απορριμμάτων που σε διαφορετική περίπτωση επωμιζόμαστε σε κάθε νοικοκυριό. Έτσι δηλαδή πληρώνουμε λιγότερα.

Ήδη αρκετοί συμπολίτες μας έχουν δηλώσει την πρόθεση τους για την εφαρμογή προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης.

Ακόμη, συλλέγουμε τις μπαταρίες στα κοινοτικά καταστήματα, συλλέγουμε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και τις οδηγούμε στην ανακύκλωση.

Έχουμε τη δυνατότητα! Ας την αξιοποιήσουμε. Σκεφτόμαστε τον πλανήτη μας και τα παιδιά μας.

Για την επιτυχία του προγράμματος της ανακύκλωσης είναι καθοριστικής σημασίας η συμβολή όλων μας, γιατί καμία προσπάθεια του Δήμου δεν μπορεί να έχει επιτυχία χωρίς την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Ας κάνουμε τη σωστή κίνηση: χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό και λευκοσίδηρος στον μπλε κάδο.

Σύντομα θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και σάκος για να τοποθετούμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Σας καλώ να αποδείξουμε όλοι μαζί, έμπρακτα, ότι αγαπάμε τον τόπο μας, τον σεβόμαστε και τον φροντίζουμε. Για κάθε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2524350100, 2521352300/309.

 

Σας ευχαριστώ

Αλίκη Σωτηριάδου 

Δήμαρχος Παρανεστίου

Εφαρμογή του Προγράμματος της Ανακύκλωσης στο Δήμο Παρανεστίου