Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Παρανεστίου στο Παρανέστι , συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παρανεστίου με Πρόεδρο την Δήμαρχο Παρανεστίου, κα Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν τα παρακάτω μέλη :

  1. Δήμαρχος Παρανεστίου, ως Πρόεδρος κα Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα.
  2. Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης και Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βογιατζόγλου Αναστάσιος.
  3. Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Παρλόγλου Μιχαήλ..
  4. Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παρανεστίου Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος.
  5. Πυραγός (14243) Καραγιαννίδης Αλέξανδρος του Σάββα αναπληρωτής του Πύραρχου, κ. Αποστολίδη Μαρ. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας και εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παρανεστίου.
  6. Επιμελητής Α΄ Παθολόγος, Λάκης Νεκτάριος του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου.
  7. Αρχιφύλακας Τζόκας Χριστόδουλος του Αστυνομικού τμήματος Δοξάτου
  8. Λοχαγός Αστεριάδης Αναστάσιος εκπρόσωπος της 165 ΜΠΕΠ
  9. Χατζηαναστασίου Ελένη, εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρησης Οροσειράς Ροδόπης.
  10. Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Χατζηκοσμίδης Κυριάκος
  11. Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρανεστίου, Δήμου Παρανεστίου κ. Γιανταμίδης Ιορδάνης.
    Απουσίαζε από τη συνεδρίαση το Αστυνομικό Τμήμα Παρανεστίου και το Δασαρχείο Δράμας.


Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα ενόψει της χειμερινής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και λήφθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις για τον καλύτερο συντονισμό. Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς αναφέρθηκαν αναλυτικά στα μέσα που διαθέτουν και στις ενέργειες που έχουν γίνει, καθώς και στη δυναμική της υπηρεσίας τους σχετικά με το συντονισμό των ενεργειών. Έγινε επισήμανση των περιοχών που χρήζουν άμεσων ενεργειών συντήρησης και έργων προστασίας. Τέλος αποφασίστηκε η υλοποίηση άμεσα ασκήσεων επικοινωνίας με ασυρμάτους του Δήμου Παρανεστίου με την υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την περίπτωση εκτάκτου ανάγκης
Με την ευκαιρία της σύγκλησης του Σ.Τ.Ο. συζητήθηκαν και γενικότερα ζητήματα πολιτικής προστασίας, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη άμεσης παρέμβασης από την Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Δράμας για την αποκατάσταση των χανδάκων όμβριων υδάτων της επαρχιακής οδού Παρανεστίου - Πρασινάδας λόγω αρμοδιότητάς της. Επίσης κατόπιν αιτήματος της Δημάρχου συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας τον Μάρτιο για περιπτώσεις πυρκαγιών στα κτήρια ευθύνης του Δήμου Παρανεστίου.

Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου

Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου