ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 12 Μαρτίου ο Αντιδήμαρχος Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ σε συνεργασία με τον Βουλευτή της ΝΔ Δράμας κ. Κυριαζίδη Δημήτριο μετέβησαν στο Υπουργείο Παιδείας για πραγματοποίηση κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον συνεργάτη του Υπουργού κ. Άγγελο Λάσκαρη για το φλέγον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις δράσεις των ΚΠΕ όλης της χώρας. Η νέα οδηγία του Υπ. Παιδείας και ειδικότερα του τμήματος της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ περιορίζει δραματικά τις δράσεις των ΚΠΕ μόνο σε επίπεδο της δικής τους περιφέρειας κι έτσι οι επιπτώσεις τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο θα είναι δραματικές. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία 2 ½ χρόνια οι επισκέπτες στο ΚΠΕ Παρανεστίου έχουν ξεπεράσει τις 15.000 χιλιάδες, και μάλιστα σε αυτή τη δεδομένη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα, τότε καταλαβαίνουμε πόσο επώδυνο θα είναι όλο αυτό ειδικά για την τοπική κοινωνία του Δήμου Παρανεστίου.
Όλα τα παραπάνω τα κατέθεσαν στον σύμβουλο του Υπουργού κ. Λάσκαρη, ο οποίος ενημερώθηκε από το Νομικό Τμήμα του Υπουργείου και διαβεβαίωσε προσωπικά ο ίδιος στον Αντιδήμαρχο και τον Βουλευτή ότι άμεσα θα τακτοποιηθεί το όλο θέμα με την κατάθεση νέας διάταξης η οποία θα επιτρέπει και θα ξεκαθαρίζει τις δράσεις των ΚΠΕ όχι μόνο σε επίπεδο δικής τους Περιφέρεια αλλά σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. 
Την επομένη στις 13 Μαρτίου ο Αντιδήμαρχος Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ μαζί με τον Βουλευτή της Ν.Δ. Δράμας κ. Κυριαζίδη Δημήτριο επισκέφτηκαν στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη για την εξέλιξη των θεμάτων σχετικά με το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο Πανταζόπουλου.
Κατόπιν της συζήτησης των προβλημάτων ο Γενικός Γραμματέας μαζί με τον Βουλευτή και τον Αντιδήμαρχο, κατέληξαν στην πρόταση σύστασης ενός κλιμακίου αποτελούμενο από στελέχη του Υπουργείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ώστε να καταγραφούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει και να καταθέσουν προτάσεις επίλυσης αυτών, ιδιαίτερα μάλιστα για το θέματα της υδροδότησης και της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Κατόπιν ο Αντιδήμαρχος κ. Παρλόγλου επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη και τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Πινιώτη, στο γραφείο του, για να επιλύσουν το θέμα της καθαριότητος και της αποκομιδής των απορριμμάτων του κέντρου κράτησης, εφόσον ούτε το προσωπικό του Δήμου αλλά ούτε και τα οχήματα αρκούν για την διεκπεραίωση του όλου θέματος. Έτσι κατατέθηκε η πρόταση αγοράς ενός απορριμματοφόρου και επιπλέον χρηματοδότησης για την σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες εργολάβους καθαριότητας που θα βοηθήσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Γραφείο Δημάρχου.