ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Συναντήσεις του Δήμου Παρανεστίου στον Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Νίκος Καγιάογλου επισκέφτηκε τον Δήμο Nordrach στον Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας, στο πλαίσιο δράσεων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελλάδας και της Γερμανίας. Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) είναι μια ευρεία πρωτοβουλία για συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων και πολιτών. Κύριος στόχος είναι η εμβάθυνση των υπάρχουσα επαφών και η δημιουργία νέων, έτσι ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για τη διαδικασία της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών. 
Η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να αναλύσει την οργάνωση του τουριστικού προϊόντος ενός Δήμου, με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Δήμου Παρανεστίου. Ο Δήμος Nordrach βρίσκεται στο Schwarzwand  της Γερμανίας και είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος τουριστικά προσφέροντας στους επισκέπτες ποικίλες αγροτουριστικές εμπειρίες, όπως περιηγήσεις, επισκέψεις σε φάρμες και μουσεία, δράσεις γαστρονομίας, αθλητικές δραστηριότητες κλπ. Κατά την επίσκεψη καταγράφηκαν πολλές λεπτομέρειες οργανωτικού χαρακτήρα αναφορικά με το τουριστικό προϊόν αλλά και λοιπών υποδομών όπως εργοστάσια και εγκαταστάσεις παραγωγής ξυλείας, ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεθέρμανσης.
 

Σε μια από τις πολλές επισκέψεις σε τοπικές τουριστικές και παραγωγικές μονάδες: (από αριστερά προς τα δεξιά) ο Διευθυντής τοπικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας,  ο σύμβουλος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Γεράκης Κωνσταντίνος, ο προϊστάμενος Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Παρανεστίου Τσεντίδης Κωνσταντίνος , ο Δήμαρχος του Nordrach Carsten Erhardt, και ο Δήμαρχος Παρανεστίου Νικόλαος Καγιάογλου.

Τα πολλά κοινά σημεία και χαρακτηριστικά των δύο Δήμων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αποδοτική μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών προς τον Δήμο Παρανεστίου. Ο Δήμαρχος Νίκος Καγιάογλου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ο Δήμος Παρανεστίου πρέπει να επενδύσει σε αυτήν την συνεργασία και να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτήν την ευκαιρία. Ήδη σχεδιάζουμε την επίσκεψη των πρώτων Γερμανών τουριστών στον Δήμο Παρανεστίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».
 Για τους λόγους αυτούς οι δύο Δήμοι σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα σε επίσημη αδελφοποίηση αξιοποιώντας και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου υπογράφει βιβλίο επίτιμων επισκεπτών του Δήμου Nordrach μαζί με τον Δήμαρχο του Nordrach Carsten Erhardt και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Γραφείο Δημάρχου.