Το Παρανέστι Δράμας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του Ελλαδικού χώρου. Συντονισμένα, μεθοδικά, με πλήρη επιστημοσύνη, λειτουργεί ήδη ο Μετεωρολογικός Σταθμός. Σε πανελλήνια εμβέλεια, με πρόσβαση σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, σε απευθείας σύνδεση με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού ανέδειξε περίτρανα ένα γεγονός που υπάρχει χρόνια στην Κοιλάδα του Παρανεστίου, ιδιαίτερα μετά την κατασκευή των δύο υδροηλεκτρικών εργοστασίων, του Θησαυρού και της Πλατανόβρυσης: Το μεγάλο ποσοστό υγρασίας που συσσωρεύεται από τα εκατομμύρια κυβικά νερού κατά του χειμερινούς μήνες έχουν σαν συνέπεια η Παρανέστια Γη να έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Η σωστή και τεκμηριωμένη από το σταθμό πληροφόρηση για τις θερμοκρασίες που επικρατούν θα δώσουν επιτέλους την δυνατότητα να διεκδικήσουμε αυτονόητες παροχές και οφέλη για τους κατοίκους του Δήμου Παρανεστίου όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους (Ορεινούς – Ακριτικούς) που είχαν τα ίδια προβλήματα με εμάς (π.χ. μείωση στην τιμή των καυσόξυλων κα).

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όλα γίνονται από ανθρώπους. Από ανθρώπους που δείχνουν αγάπη για τον τόπο, μεράκι για την πατρίδα, αντοχή στις δυσκολίες, έμπνευση για τα παιδιά μας, αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο. Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά, θερμότατα και δημόσια, τον Δρ. Λαγουβάρδο Κωνσταντίνο, Μετεωρολόγο - Ερευνητή του Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη συνεχή αρωγή του, από την ίδρυση μέχρι την πλήρη λειτουργία του σταθμού.

Σημαντική βοήθεια αναγνωρίζουμε και στον κ. Γιοβανόπουλο Κωνσταντίνο, Βουλευτή Ημαθίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που λατρεύει το χωριό και το αναδεικνύει όπως μπορεί. Το φιλόξενο Παρανέστι μας πρωτοπορεί ξανά.

 

Αντιδήμαρχος Παρανεστίου

Παρλόγλου Μιχάλης