Στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επισκέφτηκαν τον Δήμο Παρανεστίου οι Δήμαρχοι  Holger Dembeck   του Δήμου Grafenberg  και  Erhardt Carsten του Δήμου  Nordrach και η κα. Gabriela Scheiner  υπεύθυνη του Γραφείο Δημάρχων Βόρειας Ελλάδας της Ελληνο/Γερμανικής συνέλευσης ( DGV).

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαος μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ. Κεχαγιόγλου Σταύρο , τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ , τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου κ. Κουκαριώτη Παναγιώτη , την Δημοτική Σύμβουλο κα. Κατικαρίδου Ελένη και στελέχη του Δήμου Παρανεστίου, τους υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο την Τρίτη 02/07/2013 και ώρα 12:00 μμ.

Εκεί έγιναν οι πρώτοι χαιρετισμοί καθώς και η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων αμφότερα.

Κύριος στόχος της επίσκεψης  ήταν η ενοποίηση στις ήδη υπάρχουσες επαφές και η δημιουργία νέων, ώστε να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα μέτρα συνεργασίας στην ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς της τοπικής και περιφερειακής πολιτικής, της τεχνογνωσίας από τους εμπειρογνώμονες , τους  επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών  ώστε να προωθηθούν και βελτιωθούν οι συνθήκες για τους επενδυτές στην Ελλάδα.

Οι Δήμαρχοι συζήτησαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Τουριστικής ανάπτυξης που ευνοεί ιδιαίτερα τον Δήμο Παρανεστίου λόγω του φυσικού της πλούτου , θέματα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , για την αξιοποίηση της Βιομάζας  στο Εθνικό Πάρκο της Ροδόπης αλλά και για ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι δύο Γερμανοί Δήμαρχοι ανέφεραν πολλές φορές στις συζητήσεις του την λέξη «Αλληλεγγύη» και την ενδυνάμωση  σχέσεων  μεταξύ των Ελλήνων και Γερμανών.

Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των συζητήσεων- προτάσεων για την ανάπτυξη στον Δήμο Παρανεστίου και ανανέωσε το ραντεβού τους στους προσεχείς μήνες για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών στην έδρα του κάθε Δημάρχου  στην Γερμανία.

Γραφείο Δημάρχου.

 Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων

Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων

Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων

Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων