ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, στις 11:00 πμ, επισκέφτηκε το Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης για να υπογράψει την απόφαση ένταξης του Βιολογικού Καθαρισμού Παρανεστίου – Κ. Θόλου αξίας 1.560.000 €.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Κούρος Αθανάσιος, ο εξωτερικός συνεργάτης της Περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα των έργων υλοποίησης Ροδόπης κ. Τζουβάρας Χρήστος, ενώ παρόντες ήταν εκτός του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Νικόλαου Καγιάογλου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παρανεστίου και οι εξωτερικοί συνεργάτες του Δημάρχου, καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ορφανίδης Στυλιανός και ο κ. Γαβριήλογλου Γαβριήλ.

Με μεγάλη χαρά ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Βιολογικός Καθαρισμός Παρανεστίου – Κ. Θόλου» προϋπολογισμού 1.560.000 € που έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση στον άξονα προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» για τον κωδικό προτεραιότητας 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση» του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013.

Ενημερώθηκε επίσης ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Κ. Θόλου είναι συνδεδεμένος με το αποχετευτικό δίκτυο του Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών του πρώην Στρατοπέδου Πανταζόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι πολύ υπερήφανος για την πορεία του ΕΣΠΑ αυτής της περιόδου, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα και ότι έχει επιπλέον χρηματοδότηση 106 εκ ευρώ για το έτος 2013.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου ευχαρίστησε για άλλη μία φορά την βοήθεια που είχε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά και το προσωπικό των δικών του Υπηρεσιών του Δήμου Παρανεστίου, το οποίο παρά το μικρό αριθμό, συνετέλεσε στην επίτευξη του έργου αυτού που χρόνια τώρα το περίμεναν οι κάτοικοι και είναι πολύ μεγάλης σημασίας για την περιοχή.

  

Γραφείο Δημάρχου