Επίσκεψη στο Δήμο Παρανεστίου έκανε ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel, την Τετάρτη 30 Μαΐου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Δικτύου «Περιφέρειες-Δήμοι- Πολίτες», με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ειδικών μορφών τουρισμού. Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου, όπου και ενημερώθηκε σχετικά και για τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Στη γερμανική αποστολή συμμετείχαν ο επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στην Κομοτηνή, μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της γερμανικής τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη φορέων διαχείρισης ορεινών πάρκων και τουριστικά αξιοποιημένων ορεινών περιοχών, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς ταξιδιωτικών οδηγών, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι διεθνών πρακτορείων, καθώς και δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι σε ταξιδιωτικά έντυπα και σε θέματα οινικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια των επαφών το σύνολο των μελών της γερμανικής αποστολής εξέφρασε την εκτίμηση πως η περιοχή της Δράμας παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον ως προς το φυσικό της περιβάλλον και έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα του οινικού τουρισμού. Δήλωσαν μάλιστα την πρόθεσή τους να συνδράμουν με την τεχνογνωσία που διαθέτουν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη συμφωνηθεί και ξεκινά άμεσα στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος συνεργασία μεταξύ του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Harz της Γερμανίας και του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Καγιάογλου Νικόλαος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Hans- Joachim Fuchtel χαρίζοντας του ένα αναμνηστικό μαρμάρινο ανάγλυφο του Ορφέα για την τιμή που έκανε να επισκεφτεί τον απομακρυσμένο και ορεινό Δήμο μας ευελπιστώντας σε μελλοντικές και ωφέλιμες για τον τόπο συνεργασίες.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel στο Δήμο Παρανεστίου

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel στο Δήμο Παρανεστίου