ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 10/10/2022
Αριθ. Πρωτ.: Φ.2.1.1/4850

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων, για την σύναψη σύμβασης προμήθειας, σύμφωνα με τις διατάξεις Ν. 4412/16 (ΦΕΚ 147/Α/08-08-16 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών- Προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ) για την «Προμήθεια Συστήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Ύδρευσης του Δήμου Παρανεστίου» με κριτήριο ανάθεσης της Σύμβασης η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει του ν. 4412/2016 άρθρο 311, δηλαδή βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής και εκτιμώμενη αξία της σύμβασης 1.456.850,00 € πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι συνολικό ποσό ανάθεσης 1.806.494,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Αναλυτικότερα η σύμβαση περιγράφεται στην Αναλυτική Περιγραφή Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου της Σύμβασης, τις Τεχνικές Προδιαγραφές και τα λοιπά συμβατικά τεύχη Το αντικείμενο της Σύμβασης, το οποίο περιγράφεται αναλυτικά στα τεύχη της Αναλυτικής Περιγραφής Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου της Σύμβασης των Τεχνικών Προδιαγραφών και στα λοιπά συμβατικά τεύχη, περιλαμβάνει:

  • Τον εκσυγχρονισμό των Η/Μ εγκαταστάσεων των γεωτρήσεων και προωθητικών συγκροτημάτων, ώστε να επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμισή τους.
  • Την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων πινάκων ισχύος που χρησιμοποιούνται για την οδήγηση των αντλητικών συγκροτημάτων, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνολογίες ρύθμισης στροφών που συμβάλουν εκτός των άλλων και στην επιμήκυνση του ωφέλιμου χρόνου ζωής των ηλεκτροκινητήρων.
  • Την εγκατάσταση οργάνων μέτρησης ηλεκτρικών μεγεθών στο σύνολο των εγκαταστάσεων.
  • Την εγκατάσταση διατάξεων μέτρησης ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων του ύδατος.
  • Την εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των εγκαταστάσεων.
  • Αφορά επίσης και τη διασφάλιση του αδιάλειπτου των επικοινωνιών με την δημιουργία ενός δικτύου ασύρματης επικοινωνίας και back up συστήματος επικοινωνίας 3G/4G.
  • Την εγκατάσταση και ανάπτυξη ενός ευφυούς συστήματος διαχείρισης ενέργειας που θα συλλέγει δεδομένα από όλες τις υπό μελέτη εγκαταστάσεις, θα τα κατηγοριοποιεί, θα τα επεξεργάζεται στατιστικά και θα τα παρουσιάζει ως αναφορές ή/και γραφήματα, θα υπολογίζει το ενεργειακό ισοζύγιο και θα εντοπίζει τα κύρια στοιχεία του εξοπλισμού που παρουσιάζουν αυξημένη κατανάλωση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο υποβοήθησης λήψεως αποφάσεων τόσο από τους χρήστες του συστήματος, όσο και από την διοίκηση της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου 

Περιλαμβάνονται συνολικά δεκαεννέα (19) εγκαταστάσεις ύδρευσης.

Η προμήθεια θα περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την κατασκευή και την προμήθεια ελέγχου λειτουργικότητας στο εργοστάσιο, ελέγχους από τρίτους, την παράδοση στο χώρο εγκατάστασης της προμήθειας, την εκφόρτωση και αποθήκευση στο χώρο αυτό, τις μετακινήσεις και ανυψώσεις, την κατασκευή, τον έλεγχο και τη θέση σε λειτουργία όλου του εξοπλισμού, που έχει περιγραφεί στο κείμενο και στα σχέδια και στις απαιτούμενες εργασίες διασύνδεσης με την υφιστάμενη εγκατάσταση, όπως προδιαγράφονται στις Τεχνικές Προδιαγραφές Οι οικονομικοί φορείς μπορούν να καταθέσουν προσφορά μόνο για το σύνολο αυτής.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr με σφραγισμένες προσφορές σε δύο στάδια, οι οποίες θα υποβληθούν ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις διατάξεις περί ηλεκτρονικών διαγωνισμών της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ Π1/2390/16-10-13).

Η προκήρυξη του διαγωνισμού έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ημερομηνία αποστολής 5-10-2022. (2022/S 195-552326)

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των προσφορών ορίζεται η 15-10-2022 ημέρα Σάββατο και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η 21-11-2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:59. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο σύστημα.

Για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι, οικονομικοί φορείς χρήστες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) σύμφωνα με το άρθρο 3 της Υ.Α. Π1/2390/13 και να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής.

Αναθέτουσα Αργή: ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Ταχ.Δ/νση: ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ, Τ.Κ. 66035, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ, Ελλάδα Τηλέφωνο: 25243-50100

Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.paranesti.gr Κωδικός NUTS: EL514

Πρόσβαση στα Έγγραφα της Σύμβασης: Πλήρης, Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου Παρανεστίου www.paranesti.gr

Κωδικός CPV: 32441100-7 «Τηλεμετρικό Σύστημα Παρακολούθησης» και 32441200-8 «Εξοπλισμός τηλεμετρίας και ελέγχου»

Τόπος Παράδοσης- Δήμος Παρανεστίου

Εναλλακτικές προσφορές-Αντιπροσφορές: ΟΧΙ

Χρονική διάρκεια Προμήθειας: Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) ημερολογιακούς μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης (είκοσι ένα (21) ημερολογιακοί μήνες για την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού και τρεις (3) ημερολογιακούς μήνες για τη δοκιμαστική λειτουργία).

Χρηματοδότηση: Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ), Πρόγραμμα Ανάπτυξης και

Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», Άξονας Προτεραιότητας «Περιβάλλον». Η δαπάνη για την εν λόγω σύμβαση βαρύνει την με Κ.Α. : 63/7312.08 σχετική πίστωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022 του Φορέα.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. (υπ΄αριθμ.3783/9/28-7-2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Π. και Δανείων)

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Δικαιούμενοι Συμμετοχής: Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα ημεδαπά ή αλλοδαπά καθώς και κοινοπραξίες φυσικών ή νομικών προσώπων που ασκούν την κατασκευή ή εμπορία των υπό προμήθεια ειδών / εκτελούν εργασίες σχετικά με το αντικείμενο του διαγωνισμού και παρέχουν εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης της σύμβασης.

Αποκλεισμός υποψηφίων: Οι αναθέτουσες αρχές αποκλείουν έναν οικονομικό φορέα από τη συμμετοχή σε διαδικασία σύναψης σύμβασης για τους λόγους όπως αυτοί αναφέρονται στο άρθρο 73 του Ν.4412/16 (άρθρο 57 παρ.1 έως 6 της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ)

Απαιτούμενες Εγγυήσεις:

Εγγύηση Συμμετοχής : Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των 29.137,00 ΕΥΡΩ.

Εγγύηση Καλής εκτέλεσης: Για την καλή εκτέλεση των όρων της προμήθειας, οι συμβαλλόμενοι οικονομικοί φορείς υποχρεούνται να καταθέσουν πριν ή κατά την υπογραφή της σύμβασης εγγύηση καλής εκτέλεσης, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε ποσοστό 4% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης προ ΦΠΑ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα δικαιώματα προαίρεσης και κατατίθεται μέχρι και την υπογραφή του συμφωνητικού.

Εγγύηση Προκαταβολής: Για τη χορήγηση έντοκης προκαταβολής, κατάθεση ισόποσης εγγύησης η οποία θα καλύπτει τη διαφορά μεταξύ του ποσού της εγγύησης καλής εκτέλεσης και του ποσού της καταβαλλόμενης προκαταβολής σύμφωνα με την διακήρυξη.

Εγγύηση Καλής Λειτουργίας: Για την καλή λειτουργία της προμήθειας, οι συμβαλλόμενοι οικονομικοί φορείς υποχρεούνται να καταθέσουν μετά το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε ποσοστό 3% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης χωρίς ΦΠΑ.

Χρόνος ισχύος προσφορών: Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, το οποίο υπολογίζεται από την επόμενη της διενέργειας της διαδικασίας ανάθεσης.

Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική

Έννομη Προστασία: Ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 345-374 του Βιβλίου IV του Ν.4412/16 και το π.δ.39/2017 (Α' 64/04-05-17)

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου

Καγιάογλου Αναστάσιος