ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 18/5/2021
Αριθ. Πρωτ.: 2837
Αριθ. Συνεδρίασης: 10

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 19η  του μηνός  Μαΐου  2021 , ημέρα   Τετάρτη  και ώρα 13:00 π.μ. σε  Έκτακτη κατεπείγουσα  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Ακύρωση της 31/2021 απόφασης της ΟΕ και εκ νέου έγκριση μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης, έγκριση και καθορισμός των όρων δημοπράτησης, του έργου με τίτλο : «Αποκατάσταση - βελτίωση του Δημοτικού Οδικού Δικτύου» και λήψη νέας απόφασης
  2. Ακύρωση της αριθ.63/2021απόφαση της Ο.Ε. περί «Τροποποίηση της 53/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί Αποδοχής των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και έγκριση των προτεινόμενων δράσεων της αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση AT10 (18213/29-09-2020 «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ» και λήψη νέας απόφασης
  3. Έγκριση αποδοχής των όρων του προγράμματος «Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία» του ΥΠΕΣ
    β) Υποβολή της Πράξης «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ» στο πλαίσιο της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΤ05 (ΑΔΑ: 9Η5746ΜΤΛ6-ΓΥ3)
    γ) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.)

Το  κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο ότι:

  1. Από 01/06/2021 τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις. Αυτό θα καθυστερούσε την δημοπράτηση του έργου καθώς θα έπρεπε να αλλάξουν τα τεύχη δημοπράτησης. Το έργο θα πρέπει να δημοπρατηθεί άμεσα λόγω των σημαντικών φθορών και της επικινδυνότητας που παρουσιάζει το οδόστρωμα.
  2. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων στο πρόγραμμα Τρίτσης λήγει στις 31/05/2021. Μετά την λήψη της απόφασης θα πρέπει να συμπληρωθεί, να ετοιμαστεί και να σταλεί ο φάκελος στο Υπουργείο Εσωτερικών.
  3. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων στο πρόγραμμα Τρίτσης λήγει στις 31/05/2021. Μετά την λήψη της απόφασης θα πρέπει να συμπληρωθεί, να ετοιμαστεί και να σταλεί ο φάκελος στο Υπουργείο Εσωτερικών.

     Για τους παραπάνω λόγους και καθώς τυχόν καθυστέρηση στη λήψη απόφασης για τα ανωτέρω θέματα  θα αποβεί σε βάρος των ζωτικών συμφερόντων του Δήμου είναι αναγκαία η κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

    Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.                                                            

Ο Πρόεδρος    

Καγιάογλου Αναστάσιος