Νέα και ενημερώσεις

ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ"

29/11/2018 07:39

               

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ                                                                                                                      Παρανέστι  23-11-2018

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                 

                                                                                                                                                ΠΡΟΣ

                                                                                                                                              κ.  Χρυσοπούλου Αρίστη

                                                                                                                                             Αριστοτέλους 6

                                                                                                                                             57010 Πεύκα  Θεσ/νίκης

 

          Αγαπητή κυρία Χρυσοπούλου,

 

  Παρακαλώ δεχθείτε τις θερμές ευχαριστίες εμού της ιδίας και του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου για τη δωρεά των βιβλίων σας, η οποία έγινε αποδεκτή με την αρ. 66/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας. 

  Τα βιβλία σας  θα διατεθούν για τον  εμπλουτισμό του υλικού της   Βιβλιοθήκης Αδριανής  του Δήμου μας.

 Είμαστε βέβαιοι ότι τα βιβλία σας, όχι μόνο θα εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη μας και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, αλλά θα προσφέρουν και πολύτιμη γνώση και συναισθήματα στους κατοίκους του Δήμου μας που θα ενδιαφερθούν να τα διαβάσουν .

  Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας.

  Eυχόμαστε  υγεία και  ό,τι καλύτερο σ’  εσάς και την οικογένειά σας.

                                             

    Η  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

             Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

23/11/2018 15:58

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης της γέφυρας του ποταμού Νέστου, συνήλθε έκτακτα το Συντονιστικό Τοπικό ΄Οργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παρανεστίου την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου του -Δημάρχου Παρανεστίου Αλεξάνδρας Μαρίνας (Αλίκης) Σωτηριάδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Παρανεστίου κ. Ιωάννης Δίγκας και κ. Νικόλαος Ματζαρίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος Δήμου Παρανεστίου κ. Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος,  ο υπάλληλος του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος  του Δήμου Παρανεστίου κ. Χρήστος Χασάπης,  εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Παρανεστίου κ. Βασίλειος Μιχαλόπουλος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου κ. Καλυβίνος Αυγουστίνος, ο Διευθυντής Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου κ. Παντελής Ιωαννίδης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου κα Φανή Κορυφά, η Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού Παρανεστίου, κα Παρασκευή Γεωργιάδου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας και του Πυροσβεστικού κλιμακίου Παρανεστίου κ.Κοσμίδης Δημήτριος και Καφαδάρης Γεώργιος, εκπρόσωπος του ΕΛΤΑ Παρανεστίου κ.Αλέξανδρος Πλατσίδας, ο Διοικητής του Προαναχωρησιακού Κέντρου Μεταναστανών κ. Στυλιανός Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης  Παρανεστίου κ. Κωνσταντίνος Δανόγλου, ο Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου κ. Γεώργιος Καρυπίδης, η υπάλληλος του Δήμου Παρανεστίου κα Σπυριδούλα Πρωιμάκη και η ειδική συνεργάτιδα της Δημάρχου κα Κυριακή Παπαζώτου

Η Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, κ. Αλεξάνδρα Μαρίνα (Αλίκη)  Σωτηριάδου, αναφέρθηκε στις επανειλημμένες οχλήσεις της ιδίας από το 2003 έως το 2010 και από το 2014  προς τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τα αρμόδια Υπουργεία για τον έλεγχο της καταλληλότητας της γέφυρας και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την επισκευή της . Ενημέρωσε το σώμα για τις πρόσφατες εξελίξεις και την κρισιμότητα της κατάστασης της γέφυρας. Στη συνέχεια, κάλεσε τους εκπροσώπους των φορέων και των υπηρεσιών που συμμετείχαν να εκφράσουν πιθανά προβλήματα και να προτείνουν λύσεις αντιμετώπισης αυτών κατά το λόγο αρμοδιότητάς τους. Στη συνέχεια, όλοι οι φορείς τοποθετήθηκαν θέτοντας υπόψη όλων στοιχεία για τη χρήση της γέφυρας, καθώς και για την ετοιμότητα των Υπηρεσιών τους και αναφέρθηκαν σε εναλλακτικές προτεινόμενες λύσεις.

Αμέσως μετά η Δήμαρχος συμμετείχε στην έκτακτη  σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που  πραγματοποιήθηκε για το ίδιο θέμα στην ΠΕ Δράμας . Στη σύσκεψη που έγινε ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του ΣΟΠΠ Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, συμμετείχε  ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Η Δήμαρχος Παρανεστίου επεσήμανε τα προβλήματα που θα υπάρξουν στην περιοχή, στην καθημερινή ζωή των πολιτών κατοίκων-εργαζομένων ή διερχόμενων από την περιοχή, στη λειτουργία των υπηρεσιών (Κέντρου Υγείας, Σχολικών Μονάδων, Αστυνομικού Τμήματος, Κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης , στα καταστήματα της περιοχής) όπως αυτά συζητήθηκαν προηγουμένως στο ΣΤΟΠ Παρανεστίου και πρότεινε μέτρα για τη διευκόλυνση όλων ανάλογα με την εξέλιξη του ζητήματος, ώστε να προετοιμαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες έγκαιρα. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από την καθυστέρηση επισκευής της γέφυρας και την πιθανή διακοπή της κυκλοφορίας. Στόχος της σύσκεψης ήταν η  λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα απαιτηθούν ανάλογα με τα πιθανά σενάρια μερικής ή ολικής διακοπής κυκλοφορίας της γέφυρας. Αποφασίστηκε η σύγκλιση νέου έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 13:00 μετά την υποβολή των αποτελεσμάτων από Ειδική Τεχνική Επιτροπή και των πορισμάτων των ειδικών τεχνικών.

Γραφείο Δημάρχου Παρανεστίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟΠ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ


Δελτίο Τύπου: Απαγόρευση Θήρας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της 12ης Διοργάνωσης Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Δράμας

11/10/2018 08:02

Δελτίο Τύπου 

Απαγόρευση Θήρας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της 12ης Διοργάνωσης

Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, περιοχής ευθύνης

Δασαρχείου Δράμας

 

Σύμφωνα με την αριθ.95/2018 Δασική Αστυνομική  Διάταξη Θήρας, απαγορεύεται η θήρα στην ορεινή περιοχή του Δήμου Παρανεστίου από 11 έως 15 Οκτωβρίου 2018 λόγω διεξαγωγής της 12ης Διοργάνωσης «Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου-Virgin Forest Trail».

Η περιοχή απαγόρευσης οριοθετείται ως εξής :

Με αφετηρία τον οικισμό του Κάτω Θόλου, η οριογραμμή ακολουθεί δασικό δρόμο με βόρεια κατεύθυνση, διέρχεται από το τριγωνομετρικό σημείο 267 και την θέση «Ράχη Δερβίση» και φτάνει στα Ερ.Βουνοπλαγιάς.

Από εκεί ακολουθεί τον δασικό δρόμο με βόρειο Ανατολική κατεύθυνση, διέρχεται το Αρκουδόρεμα και καταλήγει στον επαρχιακό Παρανεστίου-Διποτάμων. Ακολουθεί τον δρόμο αυτό μέχρι τη διασταύρωσή του προς Πρασινάδα.

Από εκεί ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο Παρανεστίου-Πρασινάδας μέχρι τον οικισμό της Πρασινάδας.

Από εκεί ακολουθώντας τον δασικό δρόμο, διερχόμενο από την θέση «Καλύβια Κοντόλια», διασταυρώνεται με τον δασικό δρόμο Ζαρκαδιάς-Στάμνας, τον οποίο ακολουθεί μέχρι το παλαιό εργοτάξιο «Στάμνας».

Από εκεί ακολουθεί τον δασικό δρόμο προς «Τραπέζια», διέρχεται το Αετόρεμα και καταλήγει στην Ελληνοβουλγαρική μεθοριακή γραμμή. Από εκεί ακολουθεί τη μεθοριακή γραμμή μέχρι την πυραμίδα αριθ.166 στην θέση «Μπίσκι».

Από εκεί δια νοητής γραμμής συνδέεται με δασικό δρόμο τον οποίον και ακολουθεί μέχρι τη διασταύρωσή του με το δασικό δρόμο Ελατιάς-Θερμών τον οποίον ακολουθεί μέχρι την τομή με το Στραβόρεμα.

Ακολουθεί το Στραβόρεμα προς τα κατάντη ακολούθως το Μεγάλο Ρέμα μέχρι τη συμβολή του με το Νέστο Ποταμό στη θέση «Πλατανόβρυση».

Στη συνέχεια η οριογραμμή διατρέχει την κοίτη του Νέστου Ποταμού μέχρι τον οικισμό του Κάτω Θόλου που είναι και η αφετηρία.

Οι παραβάτες της διατάξεως αυτής τιμωρούνται με τις κείμενες διατάξεις των δασικών Νόμων.

Η εφαρμογή της διατάξεως αυτής που ισχύει από 11-10-2018 έως 15-10-2018 ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.

ΓΡΑΦΕΙΟ

 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό έγγραφο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών»

27/09/2018 08:32

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 3654/21-09-2018 επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αραχωβίτη Σταύρο και κοινοποίηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Περιφερειακής Ενότητας Δράμας απέστειλε η Δήμαρχος Παρανεστίου με θέμα: «Οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών» στα πλαίσια της ομώνυμης διαβούλευσης του ΥΠΑΑΤ. Το κείμενο που έχει δοθεί σε διαβούλευση, καθορίζει τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς σύμφωνα με την έννοια της Οδηγίας 75/268/ΕΟΚ με σκοπό να ευνοηθούν οι γεωργικές δραστηριότητες και να βελτιωθεί το εισόδημα των γεωργών στις περιοχές αυτές.

Στην επιστολή της η Δήμαρχος υπογραμμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επέλθουν από την υπό διαβούλευση Απόφαση του ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με την οποία μένουν εκτός «Περιοχών με Φυσικούς Περιορισμούς» οι μειονεκτικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ υπάρχει θετική πρόβλεψη για περιοχές μόνο της Θράκης στην Περιφέρεια μας.

Ειδικότερα στα πλαίσια της διαβούλευσης η Δήμαρχος απέστειλε την παρακάτω επιστολή και πρόκειται να επισκεφτεί για το ζήτημα αυτό το αρμόδιο Υπουργείο.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 21/9/2018
Αριθ. Πρωτ.: 3654

ΘΕΜΑ:  «Οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών»

ΣΧ.:  1.Το κείμενο υπό διαβούλευση με θέμα: «Οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών» http://pconsult.minagric.gr/index.php/el/92-oriothetisi_perioxwn

2. Τσεσμελής Δ., «Ανάπτυξη, Εφαρμογή και Αξιολόγηση Δεικτών Επικινδυνότητας Ξηρασίας και Ερημοποίησης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων», (Διδακτορική Διατριβή), Τριμελής Επιτροπή: Καραβίτης Χρ., Κοσμάς Κ., Αλεξανδρής Στ., Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής, Τομέας Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, http://dspace.aua.gr/xmlui/handle/10329/6743, Αθήνα 2017.

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με αφορμή την διαβούλευση επί της νέας οριοθέτησης περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και άλλα ειδικά μειονεκτήματα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

  • Ενώ η τήρηση των κριτηρίων που αναφέρονται στα φυσικά μειονεκτήματα και απαριθμούνται στο παράρτημα ΙΙΙ του κανονισμού (ΕΕ) 1305/2013, θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί σε επίπεδο Τοπικής Κοινότητας, η μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκτίμησε την οικονομική δραστηριότητα σε επίπεδο νομού, με αποτέλεσμα να εξαιρεθούν μειονεκτικές Κοινότητες του Ν. Δράμας (π.χ. Νικηφόρος, Α. Πυξάρι, Αδριανή κλπ). Έτσι παρότι στα συμπεράσματα της διδακτορικής διατριβής του κ. Τσεσμελή (Κεφάλαιο 8, ανωτέρω σχετικό 2) αναφέρεται ότι η Ανατολική Μακεδονία, η Λέσβος και το Ηράκλειο Κρήτης βρίσκονται στην κατηγορία Πολύ Υψηλής Τρωτότητας (Very high Vulnerability) στην ξηρασία, και αναφορικά με το δήμο μας στην περιοχή των Κοινοτήτων Αδριανής, Νικηφόρου και Άνω Πυξαρίου του Δήμου Παρανεστίου δεν λειτουργούν επαρκώς ή καθόλου αρδευτικά δίκτυα, οι περιοχές αυτές εξαιρούνται αδίκως.
  • Στις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα εντάσσονται όλες οι υπόλοιπες (επιπλέον εκείνων με φυσικούς περιορισμούς) Κοινότητες της Θράκης (Γεωγραφικό Διαμέρισμα που δεν αποτελεί διοικητική ενότητα) και όχι της Περιφέρειας ΑΜΘ με αποτέλεσμα να εξαιρεθούν όλες οι μειονεκτικές Κοινότητες του Ν. Δράμας (και ενδεχομένως του Ν. Καβάλας).
  • Με την προτεινόμενη οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και τον καθορισμό των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα αποχαρακτηρίζονται πολλές περιοχές όλων των δήμων του Νομού Δράμας που διαθέτουν μη ορεινές περιοχές. Μεταξύ αυτών οι Τοπικές Κοινότητες Αδριανής, Νικηφόρου, Άνω Πυξαρίου του Δήμου Παρανεστίου.

          Ο αποχαρακτηρισμός των παραπάνω μειονεκτικών Κοινοτήτων του Δήμου Παρανεστίου θα έχει άμεση αρνητική επίπτωση στα ποσά εξισωτικών αποζημιώσεων που εισπράττουν οι εναπομείναντες αγρότες και κτηνοτρόφοι που διατηρούν εκμεταλλεύσεις στις περιοχές αυτές, καθώς και στην ένταξή τους σε διάφορα προγράμματα (Νέων αγροτών κλπ).   

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τις ανωτέρω παρατηρήσεις κατά τη σύνταξη της Απόφασης προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 1305/2013 και να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να ενισχύει τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, όπως τις Τοπικές Κοινότητες Αδριανής, Άνω Πυξαρίου και Νικηφόρου.

 Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΝΑ »

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

24/07/2018 06:39

Ενημερώνουμε το κοινό ότι σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης λόγω εργασιών συντήρησης της γέφυρας επί του ποταμού Νέστου στο ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ,έχει τοποθετηθεί επιπλέον σήμανση και απαγορεύεται η διέλευση φορτίων μεγαλυτέρων των 30tn, το όριο ταχύτητας είναι έως και 30 χλμ και η διέλευση είναι μονής κυκλοφορίας.

Παρακαλούμε μέχρι ολοκλήρωσης των εργασιών οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστικών πινακίδων.

Ειδικότερα, ύστερα από αίτημα του Δήμου Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη στατικού ελέγχου και αποκατάστασης προβλημάτων φορέα και βάθρων της γέφυρας του ποταμού Νέστου επί της Ε. Ο. 14 Δράμα –Παρανέστι –Όρια Ν.Δράμας/Ν. Ξάνθης».

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κομοτηνή, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, του Περιφερειακού συμβούλου αρμοδίου σε θέματα υποδομών και περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Χρήστο Γεωργιτσόπουλο, της Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αλίκης Σωτηριάδου και υπηρεσιακών στελεχών, με θέμα την ασφάλεια της γέφυρας, αλλά και την κατασκευή μιας νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  • να διατεθούν άμεσα 200.000 ευρώ για εργασίες υποστήλωσης σε τμήμα της γέφυρας
  • να ρυθμιστεί η κυκλοφορία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης και ενημέρωσης των οδηγών, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ
  • η απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων φορτίων μεγαλύτερων των 30 tn
  • η κατασκευή μιας νέας γέφυρας σε κοντινή απόσταση από την υπάρχουσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ 2ου DRAMA WINE TRAIL ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΜΘ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2018

01/06/2018 13:01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον απόηχο της 2ης διοργάνωση του Drama Wine Trail , που  διοργανώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης με  την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και το Δήμο Δράμας της  Δραμοινογνωσίας 2018, με σκοπό φιλανθρωπικό για το Σωματείο ΑΜΕΑ Δράμας και τον Σύλλογο Παραπληγικών Δράμας, και  με την υποστήριξη των Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αδριανής, Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου, 3ου Συστήματος Προσκόπων, των Drama Runners, της Προτέκτα Δοξάτου & Δράμας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω  υποστηρικτές.

Να ευχαριστήσω επίσης τον ιατρό κ. Σπύρο Αυγουστάτο για την εθελοντική προσφορά των ιατρικών του υπηρεσιών, το Workshop Visual Studio, τους Ζουπίδη Κώστα, Χρυσάνθη Κουρόγλου, Γρηγορία Ιωαννίδου Σωτηριάδου, Δημήτρη Βούλγαρη & Κοσκερίδου Μύρα και Βασίλη Μουρατίδη για το φωτογραφικό υλικό που μας διέθεσαν, τις κυρίες της Αδριανής για την επιμέλεια του μπουφέ που παρατέθηκε στους αθλητές, το Radio Melody 100,5 fm, to Oil Center Μπούφης-Παπαδόπουλος, τους κ. Κυριάκο Μυλόπουλο, Πέτρο Κυπραίο, Γιώργο Π. Κυπραίο, Κώστα Μανωλεσάκη για τη διάθεση μηχανημάτων και αυτοκινήτων τους, τον κ. Γιώργο Βαβρίτσα, την  ομάδα τεχνικής διεύθυνσης του Virgin Forest Trail Ιορδάνη Τσεπεσίδη (τεχνικό διευθυντή του wine trail), Δημήτρη Γεωργίου και Ελένη Τσεπίδου, τους υπαλλήλους του Δήμου Αγαγκιαζόγλου Κωνσταντίνο και Παπαδόπουλο Νικόλαο,  την Κική Παπαζώτου, όλους ανεξαιρέτως όσους συνέδραμαν εθελοντικά ατομικά ή ως μέλη των σωματείων τους, διαθέτοντας το χρόνο και το μεράκι τους απλόχερα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα Οινοποιεία της περιοχής Αδριανής Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Μανωλεσάκη, Κτήμα Οινογένεσις  και το Κτήμα  Νίκος Λαζαρίδης  στην περιοχή Αγοράς για την υποστήριξή τους και τη χορηγία των προϊόντων τους στους διακριθέντες αθλητές.

Η ομολογημένη, από τα σχόλια των αθλητών που συμμετείχαν,  επιτυχία της φετινής διοργάνωσης αλλά και της παράλληλης εκδηλωσής της  που προετοιμάστηκε  από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Παρανεστίου με την οικονομική στήριξη και του Εκπολιτιστιού Συλλόγου Αδριανής και  εκφρασμένη  από τα χαμόγελα των παιδιών που συμμετείχαν σ’ αυτές αλλά και τα σχόλια των γονιών τους, απαλύνουν όλη την ένταση των προηγούμενων ημερών και αντικαθιστούν  την αγωνία με τη γλυκύτατη αίσθηση της αναγνώρισης της μικρότερης ή μεγαλύτερης  προσπάθειας που καθένας μας χρειάστηκε να καταβάλει.

Για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι ενώνοντας δυνάμεις  φορείς και εθελοντές μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας.

Θέλω ακόμη να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι αρκετοί από τους εθελοντές του 1ου Drama Wine Trail άλλαξαν θέση, συμμετέχοντας ως αθλητές/τριες στον αγώνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το μήνυμα «φροντίζω τον εαυτό μου -αθλούμαι» έχει ήδη αφομοιωθεί.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους αθλητές και τις αθλήτριες που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση.

Περιμένουμε τυχόν παρατηρήσεις για την περαιτέρω βελτίωση της διοργάνωσής μας ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 3ο Wine Trail στην Αδριανή!

Η Δήμαρχος Παρανεστίου

Αλεξάνδρα Μαρίνα (Αλίκη) Σωτηριάδου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ DRAMA WINE TRAIL

22/05/2018 09:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Δήμο Παρανεστίου και το Δήμο Δράμας,  με την υποστήριξη του Μορφωτικού  Πολιτιστικού  Συλλόγου Αδριανής, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου ,  του  ΣΔΥΔ DramaRunners,  του Ορειβατικού Συλλόγου, του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας και της Ένωσης Οινοπαραγωγών Δράμας, ο Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου «Drama Wine Trail», στην Αδριανή του Δήμου Παρανεστίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Δραμοινογνωσίας» και έχει φιλανθρωπικό σκοπό υπέρ του Σωματείου ΑΜΕΑ και του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Δράμας.

Το «Drama Wine Trail» είναι ένας αγώνας 12 χλμ που περνά από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Αδριανής. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία πανέμορφη διαδρομή ήπιων χαρακτηριστικών και να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα μικρά παιδιά αθλητών-αθλούμενων-παρατηρητών θα απασχοληθούν με δραστηριότητες που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές. Την ίδια ώρα, πρόσκοποι από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συμμετέχουν σε ένα μεγάλο παιχνίδι μαζί με παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών που θα βρίσκονται στην Αδριανή, υπό το συντονισμό του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας.

Στον τερματισμό θα περιμένουν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Αδριανής με παραδοσιακά εδέσματα για τους αθλητές – αθλούμενους, σε μία μικρή στάση, λίγο πριν επισκεφτούν τα Οινοποιεία που θα έχουν "Ανοιχτές Πόρτες" με εκδηλώσεις για όλους.

Σας περιμένουμε σε μία μεγάλη γιορτή στην ανοιξιάτικη φύση της Αδριανής, στους μοναδικούς αμπελώνες της και στα διεθνούς φήμης οινοποιεία της!

Ώρα έναρξης του αγώνα 11:00

Ώρες εγγραφών: 8:30 - 10:30

Παράλληλες εκδηλώσεις: 11:30 – 13:30

Δραστηριότητες προσκόπων: 11:30 -12:30

Ανοιχτές πόρτες οινοποιείων: 11:00 – 18:00

Γραφείο Δημάρχου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

22/05/2018 08:51

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 18 Μαίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών και σεισμών.

Η Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, κ.Αλίκη Σωτηριάδου, Δήμαρχος Παρανεστίου, αναφέρθηκε στα μέτρα και στις ενέργειες που έχει προβεί ο Δήμος εν όψει της περιόδου πυροπροστασίας και στις ενέργειες που έχει προβεί για την ετοιμότητα σε περίπτωση σεισμού. Στη συνέχεια, όλοι οι φορείς τοποθετήθηκαν σχετικά με την ετοιμότητα των Υπηρεσιών τους και διαχώρισαν τις αρμοδιότητές τους.

 Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους, η κ. Γεωργιάδου Κρυσταλλένια,  από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ, ο κ. Παπαλεξίου Δημήτρης,  από την αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, ο κ. Χατζηκοσμίδης Κυριάκος, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας, ο Ταγματάρχης Καραμπουτάκης Γεώργιος εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Δράμας, ο Διοικητής Δαδούδης Κωνσταντίνος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, ο Πυραγός Καραγιαννίδης Αλέξανδρος, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Παρανεστίου, ο κ. Κωνσταντινίδης Παντελής , εκπρόσωπος του Δασαρχείου Δράμας, ο κ. Τζόκας Χριστόδουλος εκπρόσωπος του Α.Τ. Δοξάτου, ο κ. Παπαδόπουλος Σταύρος εκπρόσωπος του Α.Τ. Παρανεστίου, ο κ. Παρχαρίδης Παύλος, εκπρόσωπος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου, ο κ. Πάσχος Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Δράμας, ο κ. Ελευθεριάδης Χρήστος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Παρανεστίου, ο κ. Παρλόγλου Μιχαήλ, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παρανεστίου και ο κ. Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Παρανεστίου.

Γραφείο Δημάρχου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/05/2018 08:27

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπογραφή της σύμβασης για την «Μελέτη στατικού ελέγχου και αποκατάστασης προβλημάτων φορέα και βάθρων της γέφυρας του ποταμού Νέστου επί της Ε. Ο. 14 Δράμα – Παρανέστι – Όρια Ν.Δράμας/Ν. Ξάνθης», προϋπολογισμού  67.766,00 € με ΦΠΑ  αίτημα που διατυπώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου προ Καλλικράτη (2010) είναι πλέον πραγματικότητα.

Το έργο «Κατασκευή γέφυρας Μαρμαριάς επί της Εθνικής Οδού Νο 14 Δράμας –Ξάνθης μετά των προσβάσεων» του ωριμότερου μελετητικά έργου οδοποιΐας της ΠΑΜΘ που έμενε στις καλένδες επί πολλά έτη έχει ήδη επιτέλους εγκριθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να προταθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ 2014-2020 ενώ προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει η συνέχιση του έργου στην ανισόπεδη διάβαση Πλατανόβρυσης και έως το σταθμό Πλατανιάς.

Μετά την επισκευή της στέγης στο δημοτικό σχολείο της Αδριανής, ακολούθησε η επισκευή της στέγης στο δημοτικό σχολείο του Παρανεστίου και η τοποθέτηση πινακίδων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Παρανεστίου, ενώ σήμερα εκτελούνται τα κάτωθι έργα:

H κατασκευή και επισκευή φρεατίων ακαθάρτων και ύδρευσης στην Τ.Κ. Αδριανής και Τ.Κ. Πλατανιάς, η ανακαίνιση κτιρίου που χρησιμοποιεί ο πολιτιστικός σύλλογος Αδριανής, και η οδοποιία οικισμών.

Στο πρόγραμμα Φιλόδημος II έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 226.222,40 ευρώ, καθώς και μία δεύτερη πρόταση για την προμήθεια και τοποθέτηση σήμανσης και λοιπού υλικού σήμανσης για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου Παρανεστίου, συνολικού προϋπολογισμού 11.780,00 ευρώ

Επίσης στο πρόγραμμα Φιλόδημος εντός των επομένων ημερών θα  υποβληθεί πρόταση για την χρηματοδότηση της κατασκευής πέντε παιδικών χαρών στους οικισμούς Νικηφόρου, Ψηλής Ράχης, Πλατανιάς, Πτελέας και Πρασινάδας.

Στο πρόγραμμα LEADER προτείνεται η ένταξη του έργου «Κατασκευή παιδικής χαράς και ελαστικού δαπέδου στο Μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου ΤΚ Αδριανής», προϋπολογισμού  135.960,00 ευρώ

Με επιμονή για τη διεκδίκηση έργων αρμοδιότητας άλλων φορέων και συστηματική δουλειά, παρά το μικρό αριθμητικά προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, ωριμάζουμε και υλοποιούμε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών μας και  έργα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις τους.

 

 Γραφείο Δημάρχου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

24/04/2018 14:32

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εκδήλωση «Μιλάμε για τη Γη μας και την Κλιματική Αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στις 22-04-2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Κάτω Θόλου του Δήμου Παρανεστίου με την ευκαιρία της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Γης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος , Υποδομών και Μεταφορών ΠΑΜΘ κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, η Κοσμήτορας του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του  ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Δώρα  Μέρου, ο καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Σπανός Θωμάς, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ. Σταύρος Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, οι Διοικητές του ΑΤ Παρανεστίου και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παρανεστίου, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων α΄ και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου και την  έδρα Unesco Con-E-Ect Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα, κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής  του Πανεπιστημίου Αθηνών -  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ΜΑΒ και Διευθυντής της Έδρας  Unesco & του Δικτύου «Βιώσιμη Ανάπτυξη, Διαχείριση και Εκπαίδευση στην Μεσόγειο,  κ. Μιχαήλ Σκούλλος.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο με τον ομιλητή στη συνέχεια της εισήγησής του ενώ μετά το πέρας του διαλόγου, πραγματοποιήθηκε προβολή ταινίας εκπαιδευτικού-περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή των μαθητών  των σχολικών μονάδων α΄ βαθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του ΤΕΙ κ. Εμμανουλούδη Δημήτρη και Σπανού   Θωμά  και των συνεργατών τους είχαν την ευκαιρία παρατήρησης και βιωματικών δράσεων (πειραμάτων) σε παρόχθια περιοχή του ποταμού Νέστου. Η επαφή των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών πολιτών για την προστασία του εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά, ήδη από την παιδική ηλικία.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι επίσημοι προσκεκλημένοι ενώ τοποθετήσεις για το θέμα έκαναν  οι εκπρόσωποι των διοργανωτών Αλεξάνδρα Μαρίνα (Αλίκη) Σωτηριάδου Δήμαρχος Παρανεστίου και ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ – Διεθυντής της Έδρας της Unesco Con-E- Ect Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα καθηγητής κ. Δημήτρης Εμμανουλούδης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 


 1 2 Τελική