Νέα και ενημερώσεις

ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΣΤΟ 6ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ"

17/11/2017 14:54

Ολοκληρώθηκε το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση  «Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στο προσκήνιο».

Ένα διήμερο 13-14/11-2017 ανοιχτού διαλόγου με την παρουσία των  Υπουργών  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Μεταφορών,  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ , του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Υπουργού Τουρισμού, του Αναπληρωτή Υπουργού και του Γ.Γ. Παιδείας , ΄Ερευνας και Θρησκευμάτων , της  Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , του  Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού  Υγείας , του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών ΑΜΘ, δημάρχων, σωματείων και συλλόγων, φορέων και εργαζομένων, υπηρεσιακών παραγόντων, το οποίο έκλεισε με την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Στα συμπεράσματα και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού μπορεί να αναζητήσει κανείς εκείνα που αφορούν το νομό μας.

Η Δήμαρχος Παρανεστίου παρεμβαίνοντας στην ενότητα για τα εργασιακά, τόνισε απευθυνόμενη στην Υπουργό Εργασίας ότι η πλήρωση θέσεων τόσο των υπηρεσιών του δήμου όσο και των άλλων υπηρεσιών (παιδείας-υγείας-αστυνόμευσης) στην ορεινή περιοχή του Δήμου Παρανεστίου όπως και στις φυλακές Νικηφόρου όταν λειτουργήσουν πρέπει να έχει ως κριτήριο την εντοπιότητα. Τόνισε ότι είναι λάθος η απόφαση της Κυβέρνησης να γίνονται μετατάξεις χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη αλλά απλά η γνωμοδότηση του /της Δημάρχου, διότι είναι κοινή διαπίστωση ότι οι υπάλληλοι μετά το διορισμό τους στις απομακρυσμένες περιοχές πολύ συχνά μετατάσσονται προς υπηρεσίες κοντά στα αστικά κέντρα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρέπει πρώτα να συγκρατήσουμε τον τοπικό πληθυσμό παρέχοντας του ευκαιρίες εργασίας για να μπορούμε να κάνουμε λόγο για ανάπτυξη της περιοχής.

Η Δήμαρχος Παρανεστίου παρενέβη επίσης  στην ενότητα για τα θέματα Παιδείας, ΄Ερευνας και Οικονομίας της Γνώσης επεσήμανε ότι το ισχύον όριο της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ κατοικίας μαθητή και σχολικής του μονάδας  1200μ για μαθητές δημοτικού και 2500 μ  για μαθητές γυμνασίου στις ορεινές περιοχές για την κάλυψη της μετακίνησής τους είναι ιδιαίτερα μεγάλο λόγω των συνθηκών που επικρατούν παγετός, βροχή, περιφερειακοί και εθνικές οδοί χωρίς πεζοδρόμια και πρέπει για τις συγκεκριμένες περιοχές να μειωθεί. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η υποβάθμιση σχολικών μονάδων σε 4θέσια και 3θέσια σχολεία και ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην παιδεία τους. Τόνισε δε ότι για να φτάσουμε στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στην ΄Ερευνα και την Ανάπτυξη πρέπει να έχουμε όλοι οι έλληνες πρόσβαση στην προσχολική και  πρωτοβάθμια κατ’ αρχήν εκπαίδευση. Κατήγγειλε το γεγονός της θέσης σε αναστολή του Νηπιαγωγείου Παρανεστίου και της μη αδυναμίας παρακολούθησης των μαθημάτων του ενός νηπίου που πρέπει σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης να παρακολουθεί τα μαθήματά της μετακινούμενη καθημερινά σε άλλο δήμο, αρκετά χιλιόμετρα μακριά ασυνόδευτη, όταν και αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης του μεταφορικού έργου, λόγω των αγκυλώσεων της σχετικής νομοθεσίας και ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Παρανεστίου. Δηλώνει δε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της καθώς το αίτημά της βρήκε ευήκοα ώτα και άμεσα από την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσει το Νηπιαγωγείο Παρανεστίου. Αναδείξαμε την ιδιαιτερότητα της απομακρυσμένης περιοχής του Παρανεστίου και ευχαριστούμε για την θετική αυτή εξέλιξη σε ένα ζήτημα που εξ αρχής είχαμε τονίσει στην αρμόδια υπηρεσία  ότι είχε πάρει λάθος δρόμο.

  Περαιτέρω επεσήμανε ότι πρέπει να αρθεί νομοθετικά το πρόβλημα στην έγκριση προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των δήμων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, λόγω μη έγκρισης του 10% της Επιτροπής Ερευνών , που γίνεται αιτία για το πάγωμα της  υλοποίησης στο δήμο του ανασκαφικού έργου για τα παλαιοντολογικά ευρήματα περιοχής Πλατανιάς από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

   Τέλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν συνέργειες μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων α΄βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης και δομών των δήμων προς όφελος αμφοτέρων των πλευρών, ώστε να αξιοποιούνται οι υποδομές και να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας.

Στη θεματική ενότητα για τα θέματα Υποδομών και Πολιτικών για την Υγεία, η Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέπτυξε το σοβαρό πρόβλημα της απόσυρσης από τη δύναμη του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου του ασθενοφόρου που είχε προμηθευτεί το 2015 και έλαβε  την υπόσχεση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη ότι εντός 15 ημερών θα υπάρχει και πάλι ασθενοφόρο για την εξυπηρέτηση διακομιδών προς το Νοσοκομείο της Δράμας. ΄Εγινε επιτέλους κατανοητό το αίτημα του Δήμου αλλά βεβαίως παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα των οδηγών για το οποίο θα πρέπει έως την πλήρωση των θέσεων να αντιμετωπιστεί από οδηγούς του δήμου.

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αποτέλεσε η αναφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, για το  θέμα της κατασκευής του φράγματος Τεμένους, για το οποίο είπε ότι με συντονισμένη κοινή προσπάθεια με το Δήμο Παρανεστίου, έχουν «ξεμπλοκάρει» επιτέλους από το Υπουργείο διαδικαστικά ζητήματα και πλέον το θέμα εκκρεμεί  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για την παραχώρηση των εποικιστικών εκτάσεων, ώστε έως την άνοιξη του 2018 να μπορούμε να κάνουμε λόγο για τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του έργου.

   Η Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη προκήρυξης προγράμματος για την υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό μικρότερο των 2000 κατοίκων, θέμα για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή διότι η χώρα πρέπει να αποφύγει τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τη μη λειτουργία βιολογικών καθαρισμών στους οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας  με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων, ώστε τα χρήματα διατίθενται σ’ αυτούς.

Στην παρέμβαση της Δημάρχου για το ζήτημα της κάλυψης όλων των οικισμών  του ορεινού Δήμου Παρανεστίου με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, της επέκτασης των οπτικών ινών για την κάλυψη όλων των περιοχών με δίκτυο ίντερνετ και της σταδιακής κάλυψης του ορεινού όγκου με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δεσμεύθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς.

Τέλος η Υπουργός Τουρισμού κ. ΄Ελενα Κουντουρά, την οποία η Δήμαρχος ευχαρίστησε για την υποστήριξη δράσεων του δήμου, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την τουριστική αξιοποίηση του  Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, το οποίο δήλωσε ότι πράγματι θα επισκεφθεί τους επόμενους μήνες.

 Να σημειωθεί ότι στη θεματολογία του συνεδρίου δεν υπήρχαν ζητήματα αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που κατά την κρίση της Δημάρχου  θα ήταν σκόπιμο, ώστε να πραγματοποιηθεί ένας δημόσιος διάλογος σχετικά με την έναρξης λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου.

Παρανέστι 15-11-2017

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 

Αλίκης Σωτηριάδου

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ INTERREG "SMART MED" ΣΤΟ DIMITROVGRAD

07/11/2017 15:25

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ντιμίτροβγκραντ της Βουλγαρίας συνάντηση εργασίας των Δημάρχων Παρανεστίου κ. Αλίκης Σωτηριάδου και του Ντιμίτροβγκραντ κ. Ίβο Ντιμόβ με αντικείμενο το έργο “SMART MEDICINE (SMART_MED)” που πρόκειται να υλοποιηθεί από το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου, το Δήμο Ντιμίτροβγκραντ (Municipality of Dimitrovgrad) της Βουλγαρίας και το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έργο “SMART MEDICINE (SMART_MED)” ανήκει στον άξονα 4: "Μία διασυνοριακή περιοχή χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς» και στην επενδυτική προτεραιότητα 9a: «Επενδύσεις στις υποδομές υγείας και τις κοινωνικές υποδομές που συμβάλλουν στην εθνική, περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, μειώνοντας τις ανισότητες όσον αφορά την κατάσταση στον τομέα της υγείας, προωθώντας την κοινωνική ένταξη μέσω βελτίωσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες κοινωνικού, πολιτιστικού χαρακτήρα και υπηρεσίες αναψυχής και τη μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα της κοινότητας». Ο συνολικός προϋπολογισμός του υπό υλοποίηση έργου ανέρχεται στις 1.163.516,92€, από τα οποία 374.645,00€ αφορούν τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου.

Στη συνάντηση εργασίας μεταξύ των εταίρων βασικό θέμα ήταν ο από κοινού καθορισμός απαραίτητων ενεργειών και εργασιών για την υλοποίηση του έργου.

Το Νομικό Πρόσωπο Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του, κύριο Ιορδάνη Ανανιάδη και την Προϊσταμένη του Νομικού Προσώπου, κυρία Άννα Μπούφη. 

 

Γραφείο Δημάρχου

 

Αλίκης Σωτηριάδου

 

SMART MED

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

18/10/2017 13:08

      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Παρανεστίου συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας στα πλαίσια των εκδηλώσεων Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017 : "Πνοές Ανέμων"

Οι δράσεις ξεκινούν την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, από την ακρόπολη Πλατανιάς. Στις 9.00 π.μ. στο δημοτικό σχολείο Πλατανιάς η κυρία Πουλιούδη Βασιλική θα ενημερώσει για τα αρχαιολογικά δεδομένα μέσω φωτογραφικού υλικού  με τις ανασκαφικές δράσεις από την έκθεση φωτογραφίας της Πλατανιάς και ενημέρωση με θέμα τις ανεμογεννήτριες από εκπροσώπους της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ. Κατόπιν θα ακολουθήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό  χώρο.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στις 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης για τα αρχαιολογικά δεδομένα της Αδριανής στην αίθουσα του κοινοτικού διαμερίσματος Αδριανής από την κυρία Πουλιούδη Βασιλική και ενημέρωση για τις ανεμογεννήτριες από τους εκπροσώπους της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Αδριανής.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 19:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017: «Πνοές Ανέμων» για το κοινό στη κεντρική αίθουσα του Διοικητηρίου Δράμας. 

 

Γραφείο Δημάρχου Παρανεστίου

 

Αλίκης Σωτηριάδου


Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

01/10/2017 19:42

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, ο Δήμος Παρανεστίου με το Νομικό του Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Παιδείας και τη συνεργασία του  Κέντρου Κοινότητάς του διοργάνωσε εκδήλωση, στον όμορφο χώρο του «Παραδείσιο» στην Αδριανή, για τους ηλικιωμένους κατοίκους του. Χαιρετισμό στην εκδήλωσε απηύθυνε η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Ιορδάνης Ανανιάδης καλωσορίζοντας τους ηλικιωμένους δημότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση από όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου .

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις της  επιμελήτρια Β’ Γενικής Ιατρικής, κ. Φωτεινή Μιλλή, που  μίλησε στους συμμετέχοντες για το Αλτσχάιμερ και του Φυσιοπαθητικού  κ. Πασχάλη Ηλιόπουλο, που ανέπτυξε το θέμα της σημασίας της υγιεινής διατροφής, της αξίας των βοτάνων  και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Η παρουσία  της χορωδίας του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Παρανεστίου έδωσε ξεχωριστή νότα εορτασμού στην εκδήλωση.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν κεράσματα και αναμνηστικό φτιαγμένα με μεράκι από τις εργαζόμενες στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

 Γραφείο Δημάρχου

 

Φωτογραφία 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "15η ΛΑΜΠΑΔΗΔΟΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ"

19/09/2017 15:25

α πλαίσια της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, τo Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Φλόγας στον Δήμο Παρανεστίου με την συμμετοχή μαθητών.

Οι μαθητές «λαμπαδηδρόμοι» μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης»  διανύοντας διαδρομή στην τοπική κοινότητα Παρανεστίου στέλνοντας με ελπίδα και ενθουσιασμό το μήνυμα  της εθελοντικής προσφοράς αίματος, μια πράξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας. Τα παιδιά συμμετείχαν στη δράση «από καρδιάς…» του Κέντρου Κοινότητας Παρανεστίου προσθέτοντας την δική τους «σταγόνα» σε αναμνηστικό κολάζ της εκδήλωσης. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στην κεντρική πλατεία Παρανεστίου από την κα Τσακίρη Αθηνά Δημοτική Σύμβουλο και εκπαιδευτικό και τον κο Παρλόγλου Μιχάλη Δημοτικό Σύμβουλο και εθελοντή αιμοδότη, τονίζοντας την σημασία και την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 

Η Δήμαρχος Παρανεστίου ευχαριστεί το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας  Δήμου Παρανεστίου για την άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 

Γραφείο Δημάρχου Παρανεστίου

 

Αλίκης Σωτηριάδου

 

 

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Προς το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας

13/06/2017 11:33

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                     ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ: 09 / 06 / 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση : Παρανέστι Δράμας

Ταχ. Κώδικας    : 66 035

Πληροφορίες     : Γραφείο Δημάρχου 

Τηλέφωνο         : 2524350150 / 2524350100

Fax                   : 2524022571

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Ο Δήμος Παρανεστίου ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας για την χορηγία 2 αναπηρικών αμαξιδίων και μιας περπατούρας, για την κάλυψη αναγκών των κατοίκων του Δήμου μας και εύχεται καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που επιτελεί.

 

                                                                                      Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

                                                                      ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΝΑ

 

 


Δελτίο Τύπου: 1η Ολυμπιάδα Γιορτής Σπόρων και 17η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ

21/04/2017 20:52

Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 συναντήθηκαν τα μέλη της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ με αντιπροσωπείες από Μπουρκίνα Φάσο, ΗΠΑ, Γαλλία, Κύπρο, Αγγλία, Ελβετία, Θεολογική Σχολή της Χάλκης κ.α. για τις εργασίες της πρώτης Ολυμπιακής Γιορτής Σπόρων, στο Γυμνάσιο Παρανεστίου.

Την πρώτη μέρα η Δήμαρχος Παρανεστίου καλωσόρισε τους εισηγητές και τους επισκέπτες και συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Δράσεις στην Αφρική. «Η κυριαρχία μας επί της τροφής μας, οι επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στους σπόρους και τα τρόφιμα, ποιες είναι οι στρατηγικές του αγώνα για μια πραγματική δική μας κυριαρχία επί της διατροφής μας» από τον κ. Tapsoba Ali De Goamma, Οργάνωση: TERRE A VIE
  • «Η κατάσταση των παραδοσιακών ποικιλιών στις ΗΠΑ» από την κα. Shannon McCabe
  • Διακήρυξη από την Πρώτη Ολυμπιάδα Γιορτής Σπόρων με συντονιστή τον κ. Σαϊνατούδη
  • Παρουσίαση της Γιορτής Σπόρων στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στην Τουρκία, Ομιλητής: πατέρας Γεδεών
  • Παρουσίαση της συλλογής σπόρων από μέλη της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ Κομοτηνής
  • Παραδείγματα και προσωπικές εμπειρίες από Ελληνικό Κρατικό Οργανισμό Παραγωγής Υβριδίων με ομιλητή τον κ. Σαϊνατούδη

 

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Οι παραδοσιακές ποικιλίες στη Γαλλία και οι δράσεις για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς από τον κ. Matthieu Le Breton
  • Εμπειρίες από τον Federation Nationale Des Groupements NAAM της Burkina Faso
  • Παρουσιάσεις από ομάδες της Κύπρου: Σποροφύλακες, SaveGea (πλατφόρμα ανταλλαγής σπόρων), Κίνημα Ζωής Κύπρου κ.α.

Το απόγευμα συνεχίστηκαν οι εργασίες στο Γυμνάσιο Παρανεστίου με ομιλητή τον κ. Blanche Magarinos-Rey, συγγραφέα του βιβλίου «Σπόροι εκτός νόμου, η βιοποικιλότητα υπό κατάσχεση» και άλλους, ενώ υλοποιήθηκαν παράλληλα εργαστήρια στο Σπίτι του ΠΕΛΙΤΙ για υπαίθρια εκπαίδευση.

Στις δράσεις του ΠΕΛΙΤΙ, παραβρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσιρώνης, και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο.

Στην Παρανέστια Γη, στη γη του ΠΕΛΙΤΙ, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου γιορτάζουμε το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 τη Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών του ΠΕΛΙΤΙ με διανομή σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες, δράσεις ενημέρωσης, εργαστήρια διαφόρων θεμάτων, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ομιλίες, μουσική και χορούς. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή του κόσμου στην ελευθερία διακίνησης των σπόρων, στην ελευθερία του ατόμου και στη διασφάλιση ενός ανεξάρτητου μέλλοντος μακριά από τα πολυεθνικά συμφέροντα. Η ποιότητα των σπόρων και η χρήση τους πρέπει να μείνουν στα χέρια των απλών ανθρώπων, όπως γίνεται εδώ και αιώνες. Κανένα συμφέρον δεν έχει θέση στα όνειρα των παιδιών μας.

Γραφείο Δημάρχου Παρανεστίου

Αλίκης Σωτηριάδου

  

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ"

14/03/2017 15:54

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Τρίτη 7  Μαρτίου  ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Δήμο Παρνεστίου. Παρουσία δημοτών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, η Δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Παρανεστίου και γενικότερα οι ορεινοί δήμοι της χώρας, λόγω της υποστελέχωσής τους, στον κίνδυνο επίτασης αυτής της κατάστασης με την εφαρμογή της κινητικότητας χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, στον άδικο τρόπο κατανομής των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ και την ανάγκη ύπαρξης ειδικού λογαριασμού για την αντιμετώπιση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους μεγάλους σε έκταση και μικρούς σε πληθυσμό δήμους, τις αυξημένες ανάγκες σε δαπάνες θέρμανσης, το πρόβλημα κάλυψης δαπανών μεταφοράς των μαθητών στις σχολικές τους μονάδες, την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, την ανάγκη δημιουργίας ειδικού προγράμματος για την υποστήριξη των τεχνικών υπηρεσιών των μικρών ορεινών δήμων προκειμένου να καταστούν οι δήμοι αυτοί ανταγωνιστικοί με τους λοιπούς δήμους της χώρας, την ανάγκη κάλυψης των εξόδων παράστασης των δημοτικών συμβούλων και της αντιμισθίας όλων των αντιδημάρχων. Επίσης η Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό να ακούσει τους  εργαζόμενους στο  Δήμου και το ΝΠΔΔ του Δήμου, οι οποίοι  εξέθεσαν τα προβλήματά τους στον κ. Υπουργό.

  Ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε την έκτακτη χρηματοδότηση των ορεινών και νησιωτικών δήμων της χώρας (για το Δήμο Παρανεστίου με το ποσό των 200.000 ευρώ) και την πρόθεση να αμείβονται όλοι οι αντιδήμαρχοι και να αποζημιώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Επίσης ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι πρόκειται το Υπουργείο να προχωρήσει στη δημιουργία δομής τεχνικής υποστήριξης αποτελούμενης από το ΤΠΔ, την ΜΟΔ και τις κτιριακές υποδομές, για τους μικρούς  ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, προκειμένου  να μπορούν να ωριμάζουν έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Για το θέμα των απασχολούμενων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί .

  Η Δήμαρχος τόνισε ότι η χρηματοδότηση του Δήμου με το παραπάνω ποσό είναι σημαντική για το Δήμο Παρανεστίου καθώς ανέρχεται σε ποσό σχεδόν ίσο με την ετήσια ΣΑΤΑ.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ 

ΑΛΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: " ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ) "

14/03/2017 14:14

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Υφυπουργό Εσωτερικών ( Μακεδονίας Θράκης)  κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά επισκέφθηκε η Δήμαρχος Παρανεστίου την Πέμπτη 9 Μαρτίου προκειμένου να θέσει υπόψη της ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Παρανεστίου.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΑΛΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

 


Απόφαση ορισμού αντιδημάρχων [ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ]

28/02/2017 21:32

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 23/2/2017
Αριθ. Πρωτ.: 913

ΑΠΟΦΑΣΗ
H Δήµαρχος Παρανεστίου


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ?ιοίκησης - Πρόγραµµα Καλλικράτης» (Α’ 87), αναφορικά τις αρμοδιότητες Δημάρχου και µε τον ορισµό των Αντιδηµάρχων και την αναπλήρωση του ?ηµάρχου.
2. Την υπ’ αριθµ. 15150/ 15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθµιοι και ?ευτεροβάθµιοι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας µε το Ν. 3852/ 2010», όπως ισχύει.
3. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε΄ άρθρου 3 ν.4051/2012 (Α’ 40), αναφορικά µε τον ορισµό αντιδηµάρχων οι οποίοι δεν θα λαµβάνουν
αντιµισθία.
4. Τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3463/ 2006 «Κώδικας ?ήµων και Κοινοτήτων» (Α’ 114) περί εξουσιοδότησης υπογραφών καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α΄) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».
5. Το γεγονός ότι ο ?ήµος Παρανεστίου εµπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και εποµένως µπορεί να ορισθούν δύο (2) Αντιδήµαρχοι.
6. Τις με αριθ. 24/2014 & 29/2014 αποφάσεις του Πρωτοδικείου Δράμας.
7. Το από 31/08/2014 Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παρανεστίου
8. Τις αρ. 1509/27-03-2015 (ΑΔΑ: ΩΤΖΣΩΞΗ-Α6Τ) & 6291/14-10-2015 αποφάσεις Δημάρχου περί αποδοχής παραίτησης δημοτικών συμβούλων 
Ανδρούτσου Αθανάσιου του Ηφαιστείωνα και Ορφανίδη Κωνσταντίνου του Στυλιανού
9. Τα από 30-03-2015 και 15-10-2015.πρακτικά ορκωμοσίας των δημοτικών συμβούλων Σαχινίδη Σταύρου του Ελευθερίου και Εφραιμίδη Γεώργιου του Κωνσταντίνου
8. Τον εν ισχύ Οργανισµό Εσωτερικών Υπηρεσιών του ?ήµου Παρανεστίου (ΦΕΚ 2443/2-11-2011 Τεύχος Β΄)
9. Την αρ. 2070/28-04-2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) απόφαση δημάρχου 10. Την αρ. 103/2014 (ΑΔΑ: ΒΜΡΜΩΞΗ-33Ν) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου
11. Τις υπηρεσιακές ανάγκες του ?ήµου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ


I.
Oρίζει τους κατωτέρω δηµοτικούς συµβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδηµάρχους του ?ήµου Παρανεστίου, µε θητεία του μεν πρώτου από αυτούς από 6η Μαρτίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2019, του δε δεύτερου από αυτούς από 1η Μαρτίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2019, εντός της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου, και µεταβιβάζει συγκεκριμένες αρµοδιότητες ως εξής:»
Α. τον κ. Ελευθεριάδη Χρήστο του Μιχαήλ κατά τόπον Αντιδήµαρχο για τη ?ηµοτική Ενότητα Νικηφόρου, χωρίς αντιμισθία, και του µεταβιβάζει συγκεκριμένες κατά τόπο αρμοδιότητες ως εξής:
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην των υπηρεσιών της τοπικής κοινότητας Αδριανής.
2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην των έργων και εργασιών που εκτελούνται στην τοπική κοινότητα Αδριανής.
3. Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην αυτού που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Αδριανής.
4.Την μέριμνα για τη λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην αυτών που βρίσκονται στην τοπική κοινότητα Αδριανής, στην οποία η

σχετική μέριμνα και ευθύνη έχει ανατεθεί με την αρ. 2070/28.04.2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) στον εντεταλμένο σύμβουλο Βογιατζόγλου Αναστάσιο του Τηλέμαχου.
5. Την συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Νικηφόρου και τους εντεταλμένους συμβούλους για την επίλυση των προβλημάτων τους .
6. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου πλην της τοπικής Κοινότητας Αδριανής και την θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες αναφορικά με την Τοπική Κοινότητα Αδριανής είναι ανατεθιμένες σύμφωνα με την αρ. 2070/28-04-2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) απόφαση δημάρχου σε ειδικό εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κατά το περιεχόμενό της.
Επίσης του μεταβιβάζει τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων :
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του ΚΕΠ 

2. Εποπτεία και ευθύνη επί των θεμάτων Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Εγκαταστάσεων, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής
Προστασίας, μεταξύ των οποίων εποπτεία, ευθύνη και συντονισμό θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και συντήρηση
εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –
κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων 

3. Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων που αφορούν αδέσποτα ζώα
4. Την εποπτεία και συντονισμό του έργου του τεχνικού ασφαλείας του Δήμου σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Β. Τον κ. Ματζαρίδη Νικόλαο του Δημητρίου με αντιμισθία, κατά τόπον αντιδήµαρχο για τη ?ηµοτική Ενότητα Παρανεστίου και του µεταβιβάζει τις παρακάτω αρµοδιότητες:
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
3. Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
4.Την μέριμνα για τη λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
5. Την συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Παρανεστίου και τους εντεταλμένους συμβούλους για την επίλυση των προβλημάτων τους .
6. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου και τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Επίσης του μεταβιβάζει τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων :
1. Προγραμματισμού
2. Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
3. Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υποχρεώσεων που προκύπτουν από το πρόγραμμα «Διαύγεια), Πληροφορικής
4. Την εποπτεία και ευθύνη Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Και ορίζει αυτόν να ενεργεί ως Διατάκτης σχετικά με ανάληψη
υποχρεώσεων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου.
5. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Αθλητισμού
II. Όταν η ?ήµαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά της ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Ματζαρίδης Νικόλαος του Δημητρίου, που αναπληρώνει τη ?ήµαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα της ?ηµάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήµαρχο κ. Ελευθεριάδη Χρήστο του Μιχαήλ.
III. Όταν απουσιάζουν ή κωλύονται οι Αντιδήμαρχοι, οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από την Δήμαρχο.
IV. Aνακαλούνται: α) η αρ. πρωτ. 6631/09-09-2014 (ΑΔΑ: 6ΨΕ5ΩΞΗ-1ΤΡ) περί ανάθεσης της εποπτείας και συντονισμού του έργου του τεχνικού ασφαλείας σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο και β) από 01-03-2017 η αρ. πρωτ . 7427/08-10-2014 (ΑΔΑ: 7ΞΔ2ΩΞΗ-ΡΕΙ) περί ανάθεσης της εποπτείας και του συντονισμού των έργων ύδρευσης-άρδευσης – αποχέτευσης του Δήμου σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο.

V. Η παρούσα να δηµοσιευτεί µία φορά σε µία ηµερήσια εφηµερίδα του νοµού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ?ήµου.

Η Δήµαρχος
Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου

Σχετικό αρχείο


 1 2 Τελική