Νέα και ενημερώσεις

ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου

23/12/2014 14:53

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Παρανεστίου στο Παρανέστι , συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παρανεστίου με Πρόεδρο την Δήμαρχο Παρανεστίου, κα Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν τα παρακάτω μέλη :

 1. Δήμαρχος Παρανεστίου, ως Πρόεδρος κα Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα.
 2. Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης και Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βογιατζόγλου Αναστάσιος.
 3. Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Παρλόγλου Μιχαήλ..
 4. Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παρανεστίου Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος.
 5. Πυραγός (14243) Καραγιαννίδης Αλέξανδρος του Σάββα αναπληρωτής του Πύραρχου, κ. Αποστολίδη Μαρ. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας και εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παρανεστίου.
 6. Επιμελητής Α΄ Παθολόγος, Λάκης Νεκτάριος του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου.
 7. Αρχιφύλακας Τζόκας Χριστόδουλος του Αστυνομικού τμήματος Δοξάτου
 8. Λοχαγός Αστεριάδης Αναστάσιος εκπρόσωπος της 165 ΜΠΕΠ
 9. Χατζηαναστασίου Ελένη, εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρησης Οροσειράς Ροδόπης.
 10. Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Χατζηκοσμίδης Κυριάκος
 11. Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρανεστίου, Δήμου Παρανεστίου κ. Γιανταμίδης Ιορδάνης.
  Απουσίαζε από τη συνεδρίαση το Αστυνομικό Τμήμα Παρανεστίου και το Δασαρχείο Δράμας.


Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα ενόψει της χειμερινής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και λήφθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις για τον καλύτερο συντονισμό. Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς αναφέρθηκαν αναλυτικά στα μέσα που διαθέτουν και στις ενέργειες που έχουν γίνει, καθώς και στη δυναμική της υπηρεσίας τους σχετικά με το συντονισμό των ενεργειών. Έγινε επισήμανση των περιοχών που χρήζουν άμεσων ενεργειών συντήρησης και έργων προστασίας. Τέλος αποφασίστηκε η υλοποίηση άμεσα ασκήσεων επικοινωνίας με ασυρμάτους του Δήμου Παρανεστίου με την υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την περίπτωση εκτάκτου ανάγκης
Με την ευκαιρία της σύγκλησης του Σ.Τ.Ο. συζητήθηκαν και γενικότερα ζητήματα πολιτικής προστασίας, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη άμεσης παρέμβασης από την Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Δράμας για την αποκατάσταση των χανδάκων όμβριων υδάτων της επαρχιακής οδού Παρανεστίου - Πρασινάδας λόγω αρμοδιότητάς της. Επίσης κατόπιν αιτήματος της Δημάρχου συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας τον Μάρτιο για περιπτώσεις πυρκαγιών στα κτήρια ευθύνης του Δήμου Παρανεστίου.

Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου

Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου


Δελτίο Τύπου - Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου και Νικηφορού

09/10/2014 20:51

Τη Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παρανεστίου συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου για το θέμα που προέκυψε με την κατανομή των βοσκοτόπων. Η συμμετοχή των κτηνοτρόφων ήταν πολύ μεγάλη μια καθώς το θέμα σχετίζεται με την επιβίωση του κτηνοτροφικού παραγωγικού τομέα. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιανταμίδης Ιορδάνης και Βογιατζόγλου Αναστάσιος και ο δημοτικοί σύμβουλοι Ελευθεριάδης Χρήστος και Παρλόγλου Μιχαήλ.

Οι διάφορες ασθένειες που αποδεκατίζουν τα κοπάδια, σε συνδυασμό με τα χρήματα που χάνονται με την αλλαγή της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, δημιουργούν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα στους κτηνοτρόφους. Η κατανομή βοσκοτόπων με τα σημερινά ιδιαίτερα προβλήματά της μεταφέρθηκε στους Δήμους της Χώρας με τους κτηνοτρόφους να  γίνονται άμεσα αποδέκτες των περικοπών στις ενισχύσεις τους.

Η συνάντηση με την Δήμαρχο Παρανεστίου, κ. Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου, προγραμματισμένη ήδη πριν ανακοινωθεί η γενική συνέλευση των κτηνοτρόφων όλου του Νομού, αποτέλεσε τελικά συνέχεια αυτής αφού η Δήμαρχος είχε έτσι τη δυνατότητα, πέραν των  άλλων  να ενημερώσει τους κτηνοτρόφους και για τα συμπεράσματα της γενικής συνέλευσης  τους, στην οποία οι περισσότεροι δεν είχαν μπορέσει να παρευρεθούν η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 / 09 / 2014 στην αίθουσα του Δημαρχείου Δράμας. Οι κτηνοτρόφοι της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου, μετά από διάλογο και συλλογική ευθύνη για το μέλλον τους, αποφάσισαν να μη δεχθούν το δίλημμα της ευρωπαϊκής πολιτικής και να διεκδικήσουν να μη γίνει καμία περικοπή σε επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων. Η Δήμαρχος Παρανεστίου τους διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί στο πλευρό τους και θα σεβαστεί τις αποφάσεις του συλλογικού τους οργάνου χωρίς να παραλείψει να τους εκθέσει τον κίνδυνο να χαθούν χρήματα από την εξισωτική και την ενιαία ενίσχυση.

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε  δεύτερη συγκέντρωση με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου, στην Αίθουσα Πολλαπλών στο Νικηφόρο, ώστε να έχει η Δήμαρχος Παρανεστίου πλήρη εικόνα των απόψεων όλων των κτηνοτρόφων του Δήμου Παρανεστίου. Και οι κτηνοτρόφοι της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου δήλωσαν ότι τάσσονται στην ενιαία στάση των κτηνοτρόφων του Νομού μας, όπως παραπάνω.

Με την ευκαιρία των συναντήσεων αυτών η Δήμαρχος ανακοίνωσε στους γεωργοκτηνοτρόφους του Δήμου Παρανεστίου ότι παρά τα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει  ο Δήμος μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της απελθούσας δημοτικής αρχής, θα απασχολείται για πρώτη φορά, υπάλληλος του Δήμου για τη στελέχωση του γραφείου ενημέρωσης αγροτών, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

Γραφείο Δημάρχου

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση με τον Διευθυντή και τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου

01/10/2014 15:57

Παρανέστι 18.09.2014 Συνάντηση με τον Διευθυντή και τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου, στα πλαίσια των συναντήσεων για την αντιμετώπιση υφιστάμενων ζητημάτων αλλά και προγραμματισμού ενεργειών που στοχεύουν στην εύρυθμη λειτουργία του ΚΠΕ με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου.

Συνάντηση με τον Διευθυντή και τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου

Συνάντηση με τον Διευθυντή και τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου Ασένοβγκραντ Βουλγαρίας

01/10/2014 15:52

Συνάντηση της Δημάρχου Παρανεστίου κ. Σωτηριάδου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη με αντιπροσωπεία του Δήμου Ασένοβγκραντ Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26.09.2014 με αντικείμενο τη συνεργασία των φορέων για την υποβολή κοινών προτάσεων στα πλαίσια διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας Βουλγαρίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κοινές  δράσεις για υποδομές   για τους αγώνες βουνού που διοργανώνουν και οι δύο πλευρές.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Διευθύντρια του ΤΕΙ Δράμας κ. Μέρου

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου Ασένοβγκραντ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

18/08/2014 09:44

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» της Πράξης «Ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης στους Δήμους Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου»

 Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της Πράξης «Ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης στους Δήμους Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου», η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Συναντήσεις Εργασίας στα πλαίσια της Δράσης «Δικτύωση Ωφελούμενων με Επιχειρήσεις»:

 - Την Τετάρτη 20 Αυγούστου στο Δημοτικό Κατάστημα Αδριανής, ώρα 10:00 π.μ., στην οποία θα συμμετάσχουν εργολάβοι / τεχνικές εταιρίες και ωφελούμενοι του Δήμου Παρανεστίου

- Την Πέμπτη 21 Αυγούστου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου, ώρα 10:00 π.μ.,  στην οποία θα συμμετάσχουν επιχειρήσεις με έδρα τον Δήμο Παρανεστίου αλλά και τον Δήμο Δράμας και ωφελούμενοι του Δήμου Παρανεστίου.

 Σκοπός των συναντήσεων εργασίας είναι η δικτύωση των ωφελούμενων της πράξης με τοπικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την επίτευξη των στόχων απασχόλησης του έργου καθώς και η γνωστοποίηση στις υφιστάμενες επιχειρήσεις για την ύπαρξη ενός άρτια καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.

 Σημειώνεται ότι προσκαλούμε τις τοπικές Ιδιωτικές Επιχειρήσεις για υποβολή αιτήσεων στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων ‘Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤΟΠΣΑ’ και ‘Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤΟΠΕΚΟ’».

 Γραφείο Δημάρχου


Επίσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γεώργιου Ορφανού

12/07/2014 12:25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Επίσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γεώργιου Ορφανού πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαος την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Υπουργό για την τοποθέτησή του στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και του ευχήθηκε δύναμη και μαχητικότητα για την πρόοδο συνολικά της Μακεδονίας μας. Επίσης τον ευχαρίστησε για όσα έχει προσφέρει το Υπουργείο στον Δήμο Παρανεστίου και τον διαβεβαίωσε ότι  και ο ίδιος από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου θα κάνει τα μέγιστα για να προσφέρει στον τόπο του ότι και αν του ζητηθεί.

 

Γραφείο Δημάρχου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

12/07/2014 12:16

      Την  Πέμπτη  26 Ιουνίου  2014 και ώρα 10:00 π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου , συνεδρίασε  το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Παρανεστίου  με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Παρανεστίου  κ. Καγιάογλου Νικόλαο.Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν  τα παρακάτω μέλη :

 1. Δήμαρχος Παρανεστίου ,ως Πρόεδρος κ.Καγιάογλου Νικόλαος.
 2. Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης κ.Βογιατζόγλου Αναστάσιος.
 3. Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κα.Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα.
 4. Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παρανεστίου Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος και η Γεωπόνος Πρωιμάκη Σπυριδούλα, υπάλληλο  της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παρανεστίου.
 5. Πυραγός (14243) Καραγιαννίδης Αλέξανδρος του Σάββα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας .
 6. Παντελής Κωνσταντινίδης Δασολόγος Δασαρχείου Δράμας –Αναπληρωτής Δασάρχης ,Προϊστάμενος Τμήματος Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων .
 7. Αρχιπυροσβέστης (14636)Γιαντζής Εμμανουήλ  του Νικολάου του Πυροσβεστικού κλιμακίου Παρανεστίου.
 8. Επιμ. Β’ Γενικής Ιατρικής Αναστασιάδης Ανδρέας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου.
 9. Υπαστυνόμο Β’ Δαλαμπάσχας  Παναγιώτης του Αστυνομικού τμήματος Δοξάτου
 10. Αρχιφύλακας Μιχαλόπουλος Βασίλειος του Αστυνομικού Τμήματος Παρανεστίου
 11. Χατζηαναστασίου Ελένη, εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρησης Οροσειράς Ροδόπης.

12. Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (ως παρατηρητές )κ.Χατζηκοσμίδης Κ.

13.Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Δ.Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα ενόψει της θερινής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών –Σεισμών και λήφθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις για τον καλύτερο συντονισμό.

  

Ο    ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Δελτίο Τύπου: "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ"

14/05/2014 11:09
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΜΗΜΑ:ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Δ/νση Προγραμματισμού και Γ.Δ. καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα Μέτρα 211 και 212  (Εξισωτική Αποζημίωση) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Καν. (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
Τα μέτρα 211 και 212 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ αφορούν Προγράμματα οικονομικών ενισχύσεων για τη στήριξη των γεωργών των ορεινών περιοχών και περιοχών με φυσικά ή αλλά ειδικά μειονεκτήματα. Το καθεστώς αποσκοπεί στην μερική αντιστάθμιση της απώλειας του εισοδήματος λόγω της παραμονής των γεωργών στις άνω περιοχές.
Οι αιτήσεις ενίσχυσης και πληρωμής, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2014, είτε μέσω διαδικτύου , είτε μέσω των αρμοδίων φορέων συμπλήρωσης και υποβολής , κατ ? επιλογή του δικαιούχου. Το έντυπο της αίτησης ενίσχυσης και πληρωμής είναι διαθέσιμο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται έως και τις 15 Μαΐου 2014.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΙΩΒΗΣ

Δελτίο Τύπου: "ΕΝΤΑΞΗ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER"

13/05/2014 16:01
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 2524350152

Παρανέστι  13/05/2014

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

΄ΕΝΤΑΞΗ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ.

Την έγκριση δύο μεγάλων έργων του προγράμματος Leader που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ  για τον Δήμο του Παρανεστίου έχει στην κατοχή της η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τις περαιτέρω ενέργειες της. Πρόκειται για :

Α)Διαμόρφωση χώρου πολιτιστικών, αθλητικών , εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον αύλειο  χώρο του εκθετηρίου της Τοπικής Κοινότητας Πτελέας με εγκεκριμένο προϋπολογισμό  102.000,00 €.

Συγκεκριμένα θα γίνει η διαμόρφωση γηπέδου ποδοσφαίρου 5 Χ 5
Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς-Δημιουργία χώρου για την αναβίωση πολιτιστικών – αθλητικών- εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Κατασκευή ξύλινων  περγκόλων και καθισμάτων, κατασκευή παρτεριού και καθιστικών χώρων, κατασκευή τοίχων καθώς και μία γενική διαμόρφωση του ανάγλυφου του αύλειου χώρου.

Β)Διαμόρφωση -  Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Ψηλής Ράχης , με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 75.000,00 €.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αύλειου  χώρου , θα τοποθετηθούν δύο κιόσκια, δύο πέργκολες, θα γίνει η κατασκευή του χώρου της παιδικής χαράς με νέο εξοπλισμό και όργανα, καθώς και η κατασκευή καθιστικού χώρου.
Είναι δύο μεγάλα έργα για τον Δήμο Παρανεστίου εφόσον οι παροχές από αυτά είναι όχι μόνον η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αλλά και η βελτίωση στην ποιότητα ζωής  των κατοίκων, των επισκεπτών για καλύτερες υπηρεσίες στην ύπαιθρο.

Γραφείο Δημάρχου.

«Επιτυχής συνέχιση των τμημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Παρανεστίου κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013 – 2014»

12/05/2014 17:26
Με επιτυχία συνεχίζει η λειτουργία τμημάτων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Παρανεστίου κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014. 
Από τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, άρχισε στο Δήμο Παρανεστίου να τίθεται σε λειτουργία η εκπαιδευτική διαδικασία του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ». Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο. 
Η συμμετοχή των κατοίκων-εκπαιδευόμενων ήταν ικανοποιητική, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών που προέκυψαν, εξαιτίας των εδαφικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. 
Λειτούργησαν με επιτυχία οκτώ τμήματα θεματικών ενοτήτων Εθνικής Εμβέλειας

Συνολικά, λειτούργησαν τα εξής Τμήματα : 
    Στην Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου
1) Δύο Τμήματα «Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή» διάρκειας 25 ωρών
2) Δύο Τμήματα «Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης» διάρκειας 25 ωρών
3) Ένα Τμήμα «Ισπανικά για τον τουρισμό» διάρκειας 25 ωρών
    Στην Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου
1) Ένα Τμήμα «Φωτογραφίας» διάρκειας 25 ωρών
2) Ένα Τμήμα «Ισπανικά για τον τουρισμό» διάρκειας 25 ωρών
3) Ένα Τμήμα «Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση)» διάρκειας 50 ωρών στην Αδριανή 

Επίσης, υποβλήθηκε αίτηση-φάκελος για την δημιουργία τριών τμημάτων-θεματικών ενοτήτων Τοπικής Εμβέλειας, αφού λήφθηκαν υπόψη οι τοπικές ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες του ντόπιου πληθυσμού. Προτάθηκαν και είναι σε διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι εξής τρεις θεματικές ενότητες Τοπικής Εμβέλειας : 
1) «Ποντιακή Διάλεκτος» 
2) «Σύγχρονες δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες: ρόδι, τρούφα, ιπποφαές, αρωματικά φυτά (μέντα, ρίγανη κ.α.), ρεβίθια, φακές, πράσινο μήλο, κρανιά, κρόκος»
3) «Εκπαίδευση εθελοντών για την οργάνωση και διεξαγωγή των  Αγώνων Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Ultra Trail)»

Η Δια Βίου Μάθηση, η επιμόρφωση ενηλίκων, ως μία μορφή μη τυπικής εκπαίδευσης, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στη σύγχρονη εποχή-μία εποχή ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου εκπαιδευτικού και εργασιακού περιβάλλοντος. Σκοπός των προγραμμάτων είναι η βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των εκπαιδευόμενων. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται στην διάθεση των ενηλίκων να επιμορφωθούν αναφορικά με τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν. 
Στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας προβλέπεται η απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους. 
 Οι Βεβαιώσεις αυτές οπωσδήποτε δεν έχουν την αξία ενός πτυχίου τυπικής εκπαίδευσης, όπως Επαγγελματικού Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου. Ωστόσο, σταδιακά αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση στην αγορά εργασίας. 
Ήδη, στο νέο ΕΣΠΑ και στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, δίνεται ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη Δια Βίου Μάθηση και η επιμόρφωση ενηλίκων προωθείται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  


Ο αρμόδιος υπάλληλος                Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης,
Ματεντζόγλου Συμεών            Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας
                                                         Νεραντζάκης Σταύρος


 1 2 3 4 Τελική