Νέα και ενημερώσεις

ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

2ήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Παρανέστι

01/01/2012 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι 2 προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις γιορτές οι οποίες ήταν αφιερωμένες στα παιδιά και στην Τρίτη ηλικία.

Την Παρασκευή η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους ηλικιωμένους οι οποίοι διασκέδασαν χόρεψαν και τραγούδησαν μέσα στο ευχάριστο περιβάλλον του στολισμένου γυμνασίου το οποίοι φρόντισαν να δημιουργήσουν οι άνθρωποι του δήμου με μεγάλο μεράκι.

Η επόμενη μέρα ήταν αποκλειστικά των παιδιών. Οι μουσικομικρούληδες διασκέδασαν τους μικρούς μαθητές με πολλά ευχάριστα παιχνίδια και στο τέλος κατέφθασε ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε πολλά δώρα και μεγάλη χαρά σε όλους.

 Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην δημοτική ενότητα Παρανεστίου

01/01/2012 00:00

Χριστούγεννα Παρανέστι

Ο Δήμος Παρανεστίου διοργανώνει 2ήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στον χώρο του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου Παρανεστίου για όλους τους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους …σε όσους πιστεύουν ακόμη στην μαγεία των Χριστουγέννων.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου: 
Γιορτή για τους ηλικιωμένους με κεράσματα, εδέσματα και γλέντι.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου: 
Γιορτή για τα μικρά παιδιά, ο Αη Βασίλης θα καταφτάσει στο Παρανέστι και θα μοιράσει χαρά και δώρα στους μικρούς του φίλους…

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!

Χριστούγεννα Παρανέστι


Ένταξη πράξης για τα δημοτικά σχολεία Νικηφόρου και Αδριανής

01/01/2012 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφασίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής η Ένταξη της Πράξης "ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Π.Ε. ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ" η οποία αφορά την πλήρη μετατροπή των σχολικών μονάδων σε πλήρως ενεργειακά και φιλικά προς το περιβάλλον ως προς τα ενεργειακά πρότυπα σχολεία.

Σχολείο Σχολείο

Το έργο αφορά στα παρακάτω:

 • Τοποθέτηση θερμομόνωσης εξηλασμένης πολυστερίνης κελύφους
 • Τοποθέτηση θερμομόνωσης πετροβάμβακα δώματος
 • Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πλαίσιο αλουμινίου και διπλό υαλοπίνακα με μαλακή επίστρωση και διάκενο αέρα
 • Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης
 • Τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης για την αναβάθμιση της λειτουργίας του λεβητοστασίου
 • Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης
 • Εγκατάσταση φ/β συστήματος στη στέγη ισχύος 10 KWp
 • Εγκατάσταση λέβητα βιομάζας συστήματος καύσης pellets για κεντρική θέρμανση 125KW

Τα έργα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τον Δήμο Παρανεστίου και πρόκειται να δώσουν έναν αέρα ανάπτυξης και προόδου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Παρανεστίου προσπαθεί με κάθε τρόπο ακόμη και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία να εντάσσεται σε τέτοια μεγάλα έργα που βοηθούν στην αναβάθμιση της περιοχής.


Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Δήμο Παρανεστίου

01/01/2012 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου συνάντηση του Περιφερειάρχη κ Α. Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Ξανθόπουλου με στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Α.Μ.Θ, της Π.Ε Δράμας καθώς και του Δήμου Παρανεστίου, παρουσία του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Ν. Καγιάογλου όπου συζητήθηκαν μείζονα θέματα της πορείας των μελετών-έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν στην νέα προγραμματική περίοδο 2013.


Ένταξη έργων του Δήμου Παρανεστίου στο ΕΣΠΑ

01/01/2012 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες στις 5 Δεκεμβρίου, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου, η τελετή παραλαβής των εντάξεων των έργων του ΕΣΠΑ για τον Δήμο Παρανεστίου.

Συγκεκριμένα τα έργα που παρελήφθησαν έχουν να κάνουν με:

 • τη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας ειδικών ομάδων στο πλαίσιο περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης στον οικισμό της ΔΕΗ Μεσοχωρίου καθώς και
 • την επέκταση – εκσυγχρονισμό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης Παρανεστίου και δορυφορικών εγκαταστάσεων και τα οποία συνολικά θα αγγίξουν τα 2.700.000 ευρώ.

Έργα πνοής που ως κύριο στόχο έχουν την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Παρανεστίου τα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη που με την προσωπική του υποστήριξη εντάθηκαν και τα δύο τα έργα μέσα στα επιτρεπτά χρονικά όρια, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου Ιωάννη.


Προϊστορικά ζώα στην Πλατανιά Δράμας

01/01/2012 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από πληροφορία της κας Βασιλικής Πουλιούδη Aρχαιολόγου ΙΗ' Ε.Π.Κ.Α, ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την παλαιοντολόγο Τσουκαλά Ευαγγελία, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωλογίας, επισκέφθηκε την περιοχή της Πλατανιάς για αυτοψία, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012. Μετά τη δεύτερη επίσκεψη με τους συνεργάτες Ευάγγελο Βλάχο MSc γεωλόγο και Βασίλη Μακρίδη, σπηλαιολόγο, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, στην περιοχή της απολιθωματοφόρου θέσης της Πλατανιάς, παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Καγιάογλου συζητήθηκε η οργάνωση των επικείμενων παλαιοντολογικών ερευνών ώστε να πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο με καλές καιρικές συνθήκες, λόγω της αργιλο-ασβεστιτικής σύστασης του ιζήματος και σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις των ερευνητών και των φοιτητών.


Περισσότερα στο δελτίο τύπου: Προϊστορικά ζώα στην Πλατανιά Δράμας


Έκθεση φωτογραφίας στο δημοτικό σχολείο της Πλατανιάς

01/01/2012 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της διοργάνωσης των 6ων Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους, διοργανώθηκε στην Πλατανιά έκθεση φωτογραφίας των ευρημάτων της ανασκαφής της ακρόπολης Πλατανιάς καθώς επίσης και φωτογραφιών με άρωμα νοσταλγίας από την καθημερινή ζωή των προ δεκαετιών κάποιων κατοίκων της Πλατανιάς.

Εν όψει λοιπόν της λήξης του Υπερμαραθωνίου, την Κυριακή το απόγευμα, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού επισκέφθηκε την έκθεση και στην συνέχεια ακολούθησε λαμπαδηδρομία ως την πλατεία του χωριού, όπου οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τα παιδιά με μεγάλη χαρά.

Μετά από την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα που δέχτηκε η έκθεση φωτογραφίας αποφασίστηκε ηπαράταση της διάρκειάς της ως το τέλος Οκτωβρίου, έτσι ώστε να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση και να δουν από κοντά όσα ανακαλύφθηκαν όλο αυτό το διάστημα στην Ακρόπολη της Πλατανιάς.


[08/10/2012] Δελτίο Τύπου για τη Συντονιστική Επιτροπή

01/01/2012 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (4.10.2012) πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στο Παρανέστι την Κυριακή 7.10.2012 από 13:00 έως 16:30 με θέμα την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών στο Στρατόπεδο Πανταζόπουλου.

Στην Λαϊκή Συνέλευση στην οποία παραβρέθηκαν περισσότεροι από 300 πολίτες της τοπικής κοινωνίας, διατρανώθηκε χωρίς την ελάχιστη μειοψηφία, ομόφωνα, η αντίθεσή της κοινωνίας του Δήμου Παρανεστίου στην εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στο Στρατόπεδο Πανταζόπουλου στο Παρανέστι. Κατατέθηκαν προτάσεις για τους τρόπους διατράνωσης της αντίθεσης για την εγκατάσταση και λειτουργία του και ορίσθηκε 11μελής Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, αποτελούμενη από:

 • τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Νικόλαο Καγιάογλου
 • τον Αντιδήμαρχο Παρανεστίου κ. Μιχαήλ Παρλόγλου
 • την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παρανεστίου κ. Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου
 • τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παρανεστίου κ. Φίλιππο Καλοσίδη
 • τον Δημοτικό Σύμβουλο Γρηγόριο Βασιλειάδη
 • τον Ιερέα Αναστάσιο Κωνσταντινίδη
 • τους δημότες: Αβραμίδη Κωνσταντίνο, Βαρνά Μαρία, Μπεΐνογλου Λάζαρο, Παπαευθυμίου Μανουσάκα, Χατζηαντωνιάδη Σπύρο

με σκοπό να συντονίσει τις κλιμακούμενες αντιδράσεις για την απομάκρυνση του Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών από το Παρανέστι.

Παρόντες δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων:

 • οι βουλευτές Δράμας Κυριαζίδης Δημήτριος και Καραγιαννίδης Χρήστος
 • ο Περιφερειακός Σύμβουλος Επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης Δράμας» Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Καραβάς
 • ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μωυσίδης Παναγιώτης
 • οι Δήμαρχοι Δοξάτου κ. Χατζηλαζάρου Αναστάσιος και διά του εκπροσώπου του και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπέσσα Θεόδωρου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης
 • ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης δήλωσε την συμπαράστασή του αν και για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής του δεν κατέστη εφικτό να παραστεί
 • ο πρώην Δήμαρχος Δράμας - επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας – πολιτευτής κ. Θωμάς Μαργαρίτης
 • ο πολιτευτής Νομού Ξάνθης Ευστρατίου Χαράλαμπος
 • ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης

Άμεσα αποφασίσθηκαν:

 1. Η ανάθεση σε νομικό σύμβουλο του Δήμου της διερεύνησης δυνατότητας προσφυγής στη Δικαιοσύνη
 2. Η παράσταση της συντονιστικής επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας κατά την συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου 2012
 3. Η αποστολή αιτήματος σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού μας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να εκδώσουν ψηφίσματα για την αποτροπή της λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στο Παρανέστι
 4. Η πρόσκληση των ΜΜΕ προκειμένου να διαπιστωθούν και να προβληθούν οι συνθήκες κράτησης των μη νομίμων μεταναστών
 5. Η δημιουργία πανδραμινής ειρηνικής διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 με πορεία από την πλατεία της Δράμας προς το Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Δράμας

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


[03/10/2012] Έκθεση φωτογραφίας φωτογραφίας αρχαιολογικών ευρημάτων από την ανασκαφή της Ακρόπολης Πλατανιάς στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλατανιάς του Δ. Παρανεστίου

01/01/2012 00:00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΘΕΜΑ: «Έκθεση φωτογραφίας αρχαιολογικών ευρημάτων από την ανασκαφή της Ακρόπολης Πλατανιάς στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλατανιάς του Δ. Παρανεστίου».

Ο Δήμος Παρανεστίου συνδιοργανώνει με την ΙΗ' εφορία αρχαιοτήτων και την Π.Ε. Δράμας το πρόγραμμα «Παντέχνου πυρός σέλας-Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» στις αρχαίες ακροπόλεις του δήμου, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων θα διεξαχθεί έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα της ανασκαφής που διεξάγεται στην Ακρόπολη Πλατανιάς καθώς και βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες βουνού.

Από 7 - 14 Οκτωβρίου 2012

α) Αναβίωση των φρυκτωριών (μέθοδος μετάδοσης προσυμφωνημένων μηνυμάτων με χρήση φωτιάς), στις επτά ακροπόλεις του Δήμου Παρανεστίου και

β) Έκθεση φωτογραφίας των επτά ακροπόλεων του Δήμου Παρανεστίου στο δημοτικό σχολείο Πλατανιάς από τις 7 έως τις 14 Οκτωβρίου και ώρες 11:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. (με δυνατότητα χρονικής παράτασης).

Την έκδοση έντυπου υλικού για την ενημέρωση του κοινού και τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείο για τις εκδηλώσεις έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Συνδιοργανωτές:

 • ΙΗ΄ ΕΠΚΑ
 • Δήμος Παρανεστίου
 • Περιφερειακή ενότητα Δράμας

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κ. Βασιλική Πουλιούδη, τηλ. 2510 222335, 25210 31365


[01/10/2012] Ψήφισμα για την αυθαίρετη μετατροπή του στρατοπέδου ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ σε χώρο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών

01/01/2012 00:00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

«Για την αυθαίρετη μετατροπή του στρατόπεδου ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ σε χώρο συγκέντρωσης  παράνομων μεταναστών»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του, που έγινε την Παρασκευή 28-09-2012

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1) Να καταγγείλει  και να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του προς την Κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, για την παράνομη μετατροπή του στρατόπεδου ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ σε χώρο συγκέντρωσης  παράνομων μεταναστών, την στιγμή μάλιστα που ο Δήμος Παρανεστίου είναι σε διαπραγματεύσεις με το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την παραχώρηση του.

2) Απαιτούμε την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστατών που εγκαταστάθηκαν.

3) Κάνουμε γνωστό σε όλους ότι το στρατόπεδο ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, πάνω σε Εθνικό Δρόμο και πλησίον σε σιδηροδρομική γραμμή, καθιστώντας εύκολη την προσέγγιση ή  την τυχόν διαφυγή των εγκλείστων.

4) Η περιοχή μας είναι αναπτυσσόμενη τουριστικά, κάνουμε προσπάθειες για την προσέλκυση επισκεπτών, διοργανώνουμε σε λίγες μέρες τον ευρείας γνωστό Υπερμαραθώνιο Αγώνα Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, τον οποίο χρηματοδοτεί ο Δήμος από το υστέρημα του , προσδοκώντας οφέλη και όχι δυσφήμηση.

Για τους λόγους αυτούς, γιατί κινδυνεύει η υγεία και  η ασφάλεια των δημοτών μας, των σχολείων που είναι δίπλα στο στρατόπεδο καθώς και το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, ΖΗΤΑΜΕ να μην λειτουργήσει σαν χώρος συγκέντρωσης μεταναστών το στρατόπεδο, να απομακρυνθούν οι υπάρχοντες και να μην προστεθούν και άλλοι.Τέλος ο χώρος στρατοπέδου να αποδοθεί στον Δήμο  για αξιοποίηση με στόχο την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, όπως σχεδιάζει ο Δήμος με την λειτουργία κατασκηνώσεων και φιλοξενίας παιδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καλούμε την Περιφέρεια και την ΠΕΔ παρότι έχουν πάρει απόφαση για την μη λειτουργία άλλων στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, διότι στην περιφέρεια υπάρχουν άλλα δύο, να συμμετέχουν στον αγώνα του Δήμου για την υλοποίηση της απόφασης του, με έκδοση επικαιροποιημένου ψηφίσματος ενόψει των εξελίξεων.

Στο τέλος της συνεδρίασης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παρανεστίου, έθεσαν υπόψη  Δημάρχου τις παραιτήσεις τους.

Το ψήφισμα αυτό να σταλεί

 • Στα πολιτικά κόμματα
 • Στους βουλευτές του Νομού Δράμας
 • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
 • Υπουργείο Άμυνας
 • Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
 • Περιφερειακή Ενότητα Δράμας
 • ΚΕΔΕ
 • ΠΕΔ
 • Να δημοσιοποιηθεί στον Δραμινό Τύπο

Ο Πρόεδρος - Τα μέλη του Δ.Σ.


 1 2 Τελική