Νέα και ενημερώσεις

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Παρανεστίου

16/03/2016 07:53

Δελτίο Τύπου

 

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος  στο Δήμο Παρανεστίου

Πρωτοβουλία Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

 

Ο Δήμος Παρανεστίου συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

 

Στη σχετική δράση συμμετέχουν 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι, μεταξύ αυτών και ο δήμος μας.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι : « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».

 

 

H  δήμαρχος Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα ότι η ανταπόκριση της ΚΕΔΕ στο αίτημα των ορεινών δήμων της χώρας για την εφαρμογή προγραμμάτων προστασίας υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές μας, όπου οι κάτοικοι  διαβιούν κατά κανόνα μακριά από μεγάλες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, μη έχοντας τη ευχέρεια πρόσβασης σ’ αυτές, υπήρξε άμεση και είναι ιδιαίτερα σημαντική ως ένδειξη ενδιαφέροντος για τους ακρίτες της χώρας μας.

 

Η κινητή μονάδα η οποία και θα πραγματοποιήσει το Μαστογραφικό έλεγχο θα βρίσκεται στο δήμο μας το διάστημα 08-09/5/2016.

 

Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (7:30-15:00) στα παρακάτω τηλέφωνα προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να εξεταστούν.

 

Ασλανίδου Ελισσάβετ 2524350120

Γουλάς Μιχαήλ τηλ.    2524350100

 

                  Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

 

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

 

Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ


 1 Τελική