Νέα και ενημερώσεις

ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

Δελτίο Τύπου: 15η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ

23/04/2015 17:36

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 συναντήθηκαν τα μέλη της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ στο Μεσοχώρι Δήμου Παρανεστίου για να συντονίσουν τις δράσεις τους για την 15η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών. Τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ήταν η Δρ. Βαντάνα Σίβα (Dr. Vandana Shiva) από την Ινδία και ο Ούγκο Μπλάνγκο από το Περού (Hugo Blanco). Η δόκτωρ Βαντάνα Σίβα είναι περιβαλλοντολόγος, ακτιβίστρια, φεμινίστρια, φιλόσοφος, συγγραφέας και πυρηνική φυσικός, εκπρόσωπος του «Κινήματος της Ελεύθερης Διακίνησης των Σπόρων και της Τροφής». Υπερασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την οικονομική αυτάρκεια των φτωχών αγροτικών κοινωνιών, το δικαίωμα των γεωργών να αποθηκεύουν, να αναπαράγουν και να ανταλλάσουν ελεύθερα σπόρους, στη φιλοσοφία του ιδρύματος Navdnya, που δημιούργησε ο Γκάντι. Ο Περουβιανός αγωνιστής και συγγραφέας Ούγκο Μπλάνγκο επίσης μάχεται ενάντια στα καρτέλ των πολυεθνικών. Το καλωσόρισμα της Δημάρχου Παρανεστίου, κυρίας Αλεξάνδρας Μαρίνας Σωτηριάδου, με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, έδωσε το έναυσμα στην δόκτωρ Βαντάνα Σίβα και στον Ούγκο Μπλάνγκο, να εκφραστούν για τον κόσμο που ονειρευόμαστε και τη σημασία της φύσης και των σπόρων στην παγκόσμια ελευθερία.

Στην Παρανέστια Γη, στη γη του ΠΕΛΙΤΙ, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου γιορτάσαμε το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 τα 20 χρόνια του ΠΕΛΙΤΙ με διανομή σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες, δράσεις ενημέρωσης, εργαστήρια διαφόρων θεμάτων, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ομιλίες, μουσική και χορούς. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και αντιπροσωπευτική της υποστήριξης του κόσμου στις δράσεις της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή του κόσμου στην ελευθερία διακίνησης των σπόρων, στην ελευθερία του ατόμου και στη διασφάλιση ενός ανεξάρτητου μέλλοντος μακριά από τα πολυεθνικά συμφέροντα. Η ποιότητα των σπόρων και η χρήση τους πρέπει να μείνουν στα χέρια των απλών ανθρώπων, όπως γίνεται εδώ και αιώνες. Κανένα συμφέρον δεν έχει θέση στα όνειρα των παιδιών μας.

ΠΕΛΙΤΙ

ΠΕΛΙΤΙ

 

 

ΠΕΛΙΤΙ

Ομιλία Δημάρχου, κυρία Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου, στην εκδήλωση της ΠΕΛΙΤΙ

 

ΠΕΛΙΤΙ

15η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών

 

ΠΕΛΙΤΙ

Παράλληλες εκδηλώσεις

 

ΠΕΛΙΤΙ

Εργαστήριο διαχείρισης της Υγείας μας με Φυσικά Μέσα

 

Μοίρασμα παραδοσιακών ποικιλιών

Μοίρασμα παραδοσιακών ποικιλιών

 

 

ΠΕΛΙΤΙ

Γραμματεία διοργάνωσης

 

 


 1 Τελική