Νέα και ενημερώσεις

ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

Αυτοδιοίκηση και αγροτική ανάπτυξη, το μέλλον των ορεινών περιοχών αλλά και θέματα παιδείας συζητούνται στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα, ενόψει του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ τον προσεχή Μάιο

13/03/2015 21:49

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, 9 το πρωί, ξενοδοχείο Du Lac

Η αγροτική ανάπτυξη και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα και οι προτεραιότητες για τις ορεινές περιοχές, ζητήματα παιδείας, αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου που πραγματοποιείται στα Γιάννενα αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου, ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο Du Lac.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, οι πρόεδροι ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος και Δ. Μακεδονίας Γιάννης Βοσκόπουλος και οι περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα εξής θέματα:
Αγροτική ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση, με εισηγητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Τζιαχρήστα, δήμαρχο Δομοκού.
Τα προβλήματα και οι προτεραιότητες για τις ορεινές περιοχές, με εισηγήτρια την πρόεδρο της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ, Αλίκη Σωτηριάδου, δήμαρχο Παρανεστίου.
Οι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης στον τομέα της Παιδείας με εισηγητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ Γιώργο Ιωακειμίδη, δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου πραγματοποιούνται συνολικά επτά εκδηλώσεις. Μετά το Ηράκλειο, την Ξάνθη και τα Γιάννενα ακολουθούν οι εξής εκδηλώσεις:
Στο Βόλο, 16 Μαρτίου, για τους δήμους Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στον Πειραιά, 27 Μαρτίου, για τους δήμους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο Αγρίνιο, 3 Απριλίου, για τους δήμους Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και στο Λουτράκι, 22 Απριλίου για τους δήμους Αττικής και Πελοποννήσου.

Οι θέσεις και οι απόψεις που θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες, θα αποτελέσουν το αντικείμενο διαβούλευσης του Ετήσιου Συνεδρίου, 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική, όπου αναμένεται να αποφασιστεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα καθορίσει την πορεία του θεσμού για τα επόμενα χρόνια.

Σ.Σ1 . Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της προσυνεδριακής εκδήλωσης
Σ.Σ.2. Οι εργασίες θα μεταδοθούν ζωντανά στο http://streaming3.syzefxis.gov.gr/kedestream/live.php  καθώς και από το http://www.localit.gr/archives/80551


 1 Τελική