Νέα και ενημερώσεις

ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

Ψήφισμα του Δ.Σ. Παρανεστίου για κατάργηση - συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιάς

01/01/2011 00:00

Αποφασίζει ομόφωνα να εκφράσει την διαμαρτυρία στην επιχειρούμενη κατάργηση –συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιάς, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και παραβλέπει τις γεωμορφολογικές και πληθυσμιακές  ιδιαιτερότητες της ορεινής μας περιοχής. Ειδικότερα:

 

  1. Ο χαρακτηρισμός του Δ. Παρανεστίου ως ορεινού, συνιστά αποτρεπτικό λόγο για παρόμοιες ενέργειες.
  2. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις από τα σχολεία υποδοχής , είναι μεγάλες (αμφίδρομη διαδρομή περίπου 40 χ.λ.μ.). Επιπρόσθετα, η ποιότητα των δρόμων, οι κακές καιρικές συνθήκες την χειμερινή περίοδο, η ανάγκη μεταφοράς μικρών παιδιών (Νηπιαγωγείο – Δημοτικού) από πολλά διασκορπισμένα Τοπικά Διαμερίσματα , θα επιφέρουν ως αποτέλεσμα, την σωματική εξάντληση των παιδιών και ιδιαίτερα την αύξηση της επικινδυνότητας της σωματικής τους ακεραιότητας, τόσο κατά την μεταφορά, όσο και κατά την παραμονή τους εκτός των χώρων των σχολικών μονάδων.
  3. Τέλος, ένας επιπρόσθετος λόγος που συνηγορεί στην συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιάς, είναι η επικείμενη ανέγερση εργατικών κατοικιών στο Τ.Δ. Πλατανιάς, οι οποίες θα κατοικηθούν στην πλειοψηφία τους από νεαρά ζευγάρια.

 1 Τελική