Νέα και ενημερώσεις

ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

ΕΟΡΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

15/05/2013 00:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ζωοδόχου ΠηγήςΣας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 7:30 πμ στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής  Πλατανιάς της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.

Η Εκκλησία μας κάθε χρόνο γιορτάζει, την Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδος, την εορτή της Ζωοδόχου ή Ζωηφόρου Πηγής.

Έτσι και φέτος ,  στην κεντρική πλατεία του χωριού μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Δήμος Παρανεστίου  σε  συνεργασία με την Εκκλησία και τους κατοίκους του χωριού θα γιορτάσουν  προσφέροντας στους πιστούς το παραδοσιακό κεσκέκι και άλλα εδέσματα .

Η γιορτή αυτή είναι και η πρώτη θεομητορική γιορτή μετά την ανάσταση του Χριστού, μας υπενθυμίζει, για άλλη μια φορά, ότι η Παναγία μας γέννησε τον Χριστό, ο οποίος είναι η ζωή και ο χορηγός της ζωής. Ο χορηγός υλικής και πνευματικής ζωής, θνητής και αθανάτου, φθαρτής και αφθάρτου. Και ότι με τα μυστήρια της Εκκλησίας μας μπορούμε και εμείς να ενωθούμε με το Χριστό και ν’ αποκτήσουμε ζωή αιώνια, αληθινή, ευτυχισμένη.

Με το μήνυμα αυτό περιμένουμε όσους πιστούς επιθυμούν να παρευρεθούν στην γιορτή μας.

 

Γραφείο Δημάρχου.


 1 Τελική