Νέα και ενημερώσεις

ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

Συνεχίζεται και επεκτείνεται ο επιτυχημένος θεσμός των Κοινωνικών Λαχανόκηπων από την Π.Ε. Δράμας

01/01/2013 00:00

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά λειτουργίας των κοινωνικών λαχανόκηπων και τη μεγάλη ανταπόκριση των δραμινών, ανακοινώνει τη συνέχιση και επέκταση του θεσμού, προχωρώντας στην ίδρυση 216 νέων λαχανόκηπων στο αγροτεμάχιο του αγροκτήματος Ινστιτούτου Καπνού, όπου ήδη λειτουργούν από την προηγούμενη χρονιά 218 λαχανόκηποι.

Συνολικά δηλαδή φέτος θα τεθούν για καλλιέργεια στους κατοίκους της Δράμας 434 λαχανόκηποι των 50 τετραγωνικών μέτρων έκαστος.

Οι κοινωνικοί λαχανόκηποι θα παραχωρηθούν στους ενδιαφερόμενους με κοινωνικά κριτήρια, δίνοντας προτεραιότητα στις ειδικές ομάδες πολιτών (άνεργοι, άποροι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι κλπ), ενώ για τις εναπομείνασες θέσεις θα διεξαχθεί κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι υπόλοιποι δικαιούχοι.

Για το λόγο αυτό καλούνται όσοι διαθέτουν ήδη λαχανόκηπο και επιθυμούν να τον διατηρήσουν, αλλά και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο θεσμό για πρώτη φορά, να το δηλώσουν από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και έως το τέλος του μήνα στο γραφείο 304 της Π.Ε. Δράμας, ώρες 9:00 έως 13:00, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις παρέχονται στον τηλεφωνικό αριθμό 2521351304.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διατηρεί και επεκτείνει έναν κοινωνικό θεσμό δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν και καλύπτουν τις προϋποθέσεις να παράγουν, χωρίς κόστος, λαχανικά υψηλής ποιότητας για δική τους κατανάλωση. Ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση και διαφυγή από το άγχος της δύσκολης καθημερινότητας.»

Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας


 1 Τελική